Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Nungesser
Bordeaux kan weer niet winnen
Ruben Claesen

Bordeaux heeft na haar thuisnederlaag tegen PSV in de Champions League ook in de competitie het onderspit moeten delven. Het ging ietwat verrassend onderuit bij neo-eersteklasser Valenciennes met 2-0. In de stand zakt Bordeaux terug tot de achtste plaats, Valenciennes wordt nu tiende.

Bordeaux begon als beste aan de partij. Op het halfuur een knappe één-twee tussen Chamakh en Alonso, die laatste dwingt Penneteau tot een knappe save. Even voor de rust was er weer een mogelijkheid voor de bezoekers: Darcheville gaf voor, de volley van Dalmat ging centimeters naast. Aan de rust stond het 0-0, al had Bordeaux gerust op voorsprong kunnen en mogen staan.

Op het uur kwam Bordeaux heel goed weg. Roudet kegelde een voorzet van Dufresne op de paal, Ramé zou kansloos geweest zijn. Valenciennes zette druk en kwam tien minuten later op voorsprong. Roudet schilderde een hoekschop op het hoofd van Chelle, die met een fraaie kopbal Ramé een eerste keer versloeg. Bordeaux probeerde nog met een slotoffensief en kwam nog dicht bij de gelijkmaker toen Penneteau met een wereldsave Perea van de 1-1 hield, maar toch was het de thuisploeg dat in de blessuretijd de wedstrijd besliste. Na een counter uit het boekje bediende Dufresne Bourgeois, die de bal maar had in te tikken.