Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade de la route de Lorient
Marseille scoort en laat scoren in slotfase
Philippe Crols

Marseille, de club van onze landgenoot Eric Gerets, heeft op de openeningsspeeldag in Frankrijk niet kunnen winnen. Het speelde in en tegen Rennes gelijk. Beide teams maakten maar liefst vier doelpunten.

Na amper zes minuten stond Marseille in Rennes al op achterstand na een goal van Thomert. Lang moesten de bezoekers echter niet wachten op de gelijkmaker. Iets voor het kwartier zette Ben Arfa aanvaller Kone op weg naar de 1-1. Een minuut later was Ben Arfa zelf aan het feest en bracht zo zijn team op voorsprong. Marseille stond er na een halfuur spelen helemaal goed voor. Niang strafte geklungel in de thuisverdediging optimaal af. 1-3 was ook de ruststand.

Rennes kwam in de tweede helft snel terug in de wedstijd. Thomert scoorde zijn tweede van de avond. Daar leek het ook lange tijd bij te zullen blijven. Een minuut voor tijd lukte Pagis met behoorlijk wat geluk echter toch de gelijkmaker. Marseille had nog de kracht om iets terug te doen en scoorde vrijwel onmiddellijk nog eens. Grandin leek zijn team naar de zege te schieten, maar dat was buiten Cheyrou gerekend. Hij zorgde helemaal op het einde voor een puntendeling: 4-4.