Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stadio San Paolo
Trefzekere Mertens wint Italiaanse topper met Napoli
Timothy Collard

Napoli heeft zondagavond de maat genomen van Internazionale en is zo weer wat steviger derde in de Serie A. In een doelpuntrijke topper scoorde Rode Duivel Dries Mertens een belangrijke goal.

De wedstrijd kon haast niet beter beginnen voor Napoli, dat nog binnen de eerste tien minuten op voorsprong klom via Higuain. Tot voorbij het halfuur bleef die 1-0 op het scorebord staan, maar dan brak de wedstrijd pas écht open.

Knotsgek slot eerste helft, Mertens aan het kanon
Eerste scoorde Cambiasso de gelijkmaker, maar amper vier minuten later tekende Dries Mertens voor de 2-1. De Rode Duivel liet Handanovic kansloos met een prima plaatsbal. Napoli ging gewoon door op zijn elan en twee minuten later scoorde Dzemaili. Inter beet van zich af en in toegevoegde tijd van de eerste helft maakte Nagatomo er 3-2 van.

Een knotsgekke slotfase in de eerste helft, maar na de pauze deden beide teams het ietwat rustiger aan. Internazionale ging op zoek naar de gelijkmaker, maar wanneer Ricky Alvarez twintig minuten voor tijd tegen zijn tweede gele kaart aanliep, mochten de boeken dicht voor Inter.

Applausvervanging Mertens
Napoli buitte de man-meersituatie al snel uit. Insigne vond José Callejon en die zette de 4-2 op het scorebord. Dries Mertens ging onder luid applaus nog naar de kant voor Goran Pandev, die in blessuretijd nog een strafschop gepareerd zag door Handanovic.