Speeldag: Speeldag 22
Stadion: De Vijverberg
Heerenveen wint derde match op rij
Tim Buedts

Zaterdagavond heeft Heerenveen zijn derde match op rij gewonnen tegen De Graafschap. Heerenveen is dus naar de derde plaats in de competitie doorgestoten maar Feyenoord en Groningen moeten zondag nog hun wedstrijd spelen.

De Friezen waren vanaf het begin van de wedstrijd de beste ploeg en konden na 21 minuten als eerste scoren. Michael Bradley moest het schot enkel afwerken dankzij een goede bal van SibonBradley kon ook het laatste doelpunt ook op zijn naam zetten in de tachtigste minuut, na een fout in de verdediging van De Graafschap waardoor Bradley de bal enkel maar binnen te tikken had.
Na de 1-0 voorsprong hadden de Friezen minder kansen en was hun bijdrage aan de wedstrijd eerder minimaal. De Graafschap probeerde daarvan te profiteren, maar verder dan een harde knal tegen de paal kwamen de Superboeren niet.  Heerenveen kwam terug in actie na een schot van Miralem Sulejmani maar die bal belandde recht op de lat.

In de 64e minuut was het dan weer raak, de 2-0 hing tegen de netten. Dankzij knap werk van Geert Arend Roorda kon Sulejmani de bal binnentikken via een steekpass.