Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Willem II Stadion
Ajax moeizaam voorbij Willem II

Ajax is door een 2-4 zege op het veld van Willem II tot op een schamel punt van co-leiders PSV en Twente genaderd. De Amsterdammers hadden het echter niet onder de markt tegen een moedige hekkensluiter.

Ajax had zichzelf na een kwartier nochtans al op rozen gezet: de Jong had de score geopend na een dikke tien minuten en even later kon Hoesen de score al verdubbelen. Via twee assists van Guijt kwamen de Tilburgers echter terug in de match. Eerst bediende hij Joachim, op het halfuur scoorde Snijders de gelijkmaker. 2-2 was ook meteen de ruststand.

Het duurde lang voor Ajax in de tweede helft het pantser van Willem II kon doorbreken. Een dik kwartier voor tijd was het Moisander die de bezoekers terug op voorsprong bracht, maar het bleef een beetje bibberen tot Lukoki enkele minuten voor tijd de eindstand vastlegde. Toby Alderweireld speelde de hele wedstrijd voor Ajax, bij de thuisploeg stond David Meul in doel en mocht Podevijn een halfuur voor tijd invallen.

Willem II blijft met lege handen achter en staat nog steeds op de laatste plaats in de competitie, Ajax schuift voorbij Vitesse naar de derde plaats. Met ook nog Feyenoord staan er nu vijf teams bovenaan binnen drie punten van elkaar.