PSV makkelijk voorbij NAC

PSV  makkelijk voorbij NAC

PSV is na een overtuigende overwinning op een mat NAC Breda gestegen naar de tweede plaats. De Eindhovenaren lijken klaar voor het belangrijke Champions League-duel met AEK Athene van aankomende woensdag.

PSV startte zonder de geblesseerde van Bommel en de geschorste Kezman. NAC Breda daarentegen startte met de vaste basiself, dus zonder de in Breda zo geliefde Boussabon. Er stonden twee spelers in het veld die tegen hun oude team speelden, namelijk Coutinho bij NAC en Colin bij PSV.

PSV begon daverend, het scoorde namelijk na vijf minuten door een schuiver van de vrijstaande Theo Lucius. Na de goal kwam er een stormvloed van PSV-aanvallen op gang, dat in de 32ste minuut leidde tot een goal van Park Ji-Sung. Na een rush tot de achterlijn van Colin en de even zo mooie voorzet kopte hij mooi de 0-2 binnen. Toen PSV na veertig minuten, door eveneens Park Ji-Sung, op 0-3 kwam drukten ze, jammer genoeg voor de neutrale toeschouwer, niet door en vonden ze het best zo.

Na rust mocht Henk Vos zijn opwachting weer eens maken in het elftal van coach Ton Lokhoff, hij verving Nourdin Boukhari. Ook Ronnie Stam en Adnan Barakat kwamen in het veld, zij deden dit voor Mark Schenning en Anouar Diba. Bij PSV bleef het bij één wissel in de rust: Robben voor Rommedahl. In de tweede helft gingen de partijen gelijk op, maar wisten ze lang het net niet te vinden. PSV drukte niet door en NAC Breda kon geen vuist maken in het vijandige zestien meter gebied.

Daarom bracht PSV jeugdtalenten Johan Vonlanthen en Daniel Guijo-Velasco in het team. Laatstgenoemde maakte zijn debuut in de Holland Casino Eredivisie. Dat Orlando Engelaar in de 92ste minuut door een penalty nog 1-3 wist te maken was alleen maar voor de statistieken. Opvallender was de ontsnapping van Csaba Fehér aan een rode kaart. Tot tweemaal toe werd een overtreding, door scheidsrechter Dick van Egmond, niet met de terechte rode kaart bestraft. Het bleef voor de Hongaar bij de enige gele kaart van de wedstrijd.

PSV stijgt door dit resultaat naar de tweede plaats en staat twee punten achter koploper Ajax. NAC Breda zakt naar plaats dertien en staat nog maar twee punten boven de ‘nacompetitie-streep’.