AZ en Willem II zwaar onderuit

Feyenoord won thuis gemakkelijk van Vitesse met 3-0. In de rust stond het al 2-0 ruststand en Vitesse mocht van geluk spreken dat de achterstand niet groter was. In de tweede helft wist Feyenoord ondanks een rustiger tempo nogmaals te scoren zodat de eindstand 3-0 werd.

NAC Breda kwam in de 28 minuut op voorsprong tegen FC Zwolle via Nourdin Boukhari, dit leek geruime tijd ook de eindstand te worden totdat in de slotfase Henk Vos de 0-2 op het scorebord wist te zetten. Willem II maakte brandhout van FC Volendam. Ze wonnen vanavond in Tilburg met maar liefst 6-0. Hierdoor komen ze in de subtop terecht van de Eredivisie.

AZ ging vanavond hard onderuit tegen Roda JC. Na de voorbije mooie resultaten verloor het in eigen huis van Roda JC met maar liefst 1-5 cijfers.