PSV krijgt overwinning cadeau

PSV heeft tegen NEC Nijmegen de overwinning cadeau gekregen. De Nijmeegse supporters zagen hun club snel op voorsprong komen. In de 4de minuut van de wedstrijd scoorde oud PSV-er Björn van der Doelen die verhuurd is door FC Twente de openingstreffer. Amper 4 minuten later in de 8ste minuut kwam NEC zelfs op een 2-0 voorsprong ditmaal door een goal van Frank Demouge. PSV was de weg helemaal kwijt maar John de Jong vond de weg terug en maakte er in de 14de minuut 1-2 van. PSV oefende flinke druk uit op het doel van Dennis Gentenaar tot aan de rust maar het mocht niet baten. NEC kwam er geregeld gevaarlijk uit met een counter, maar de kansen werden niet benut. Na de rust begon PSV net als het laatste half uur voor de rust: aanvallend. Arjen Robben kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel van NEC maar kreeg hem er niet in. Mateja Kezman was totaal niet in zijn spel maar in de 71ste minuut kreeg hij een kans die hij prachtig afmaakte en de gelijkmaker scoorde. Koud een minuut later kreeg hij een lange bal waar Gentenaar ver uit kwam en in de kluts raakte. Kezman kon alleen doorlopen naar de goal en maakte de beslissende 2-3.