Wat als de scheidsrechter tegenvalt?

Julie Néman
| 0 reacties
Wat als de scheidsrechter tegenvalt?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is je wel bekend: supporters die klagen over de scheidsrechter,dat hij partijdig was. Meestal wordt dit gebruikt als excuus voor het zwakke resultaat van hun ploeg. Maar wat Diegem echter meemaakte grenst aan het ongelooflijke.

De wedstrijd is al even voorbij, toch zijn ze er in Diegem nog altijd niet goed van. Op weg naar Veldwezelt hadden ze nooit kunnen denken wat scheidsrechter Thiry hun zou aandoen. Een schijnstrafschop en twee duidelijk offside-doelpunten voor de thuisploeg en als kers op de taart nog eens twee rode en zes gele kaarten voor Diegem...

Pieter Jacobs, speler bij Diegem was uiterlijk kalm maar kookte inwendig.

"Niemand anders dan de scheidsrechter heeft ons vandaag de das omgedaan. Het begon al na de twee vroege doelpunten van Kevin Stuckens. Kevin ging resoluut op zijn derde van de dag af, maar werd gepakt door een verdediger. Niks aan de hand, volgens de ref. En dan begon het echte werk. De man ziet een fout aan onze kant. Terecht, maar het gebeurde minstens een meter buiten de rechthoek. Zelf stond hij op tientallen meters van het gebeuren, maar hij floot voor strafschop. Luttele minuten later mocht een aanvaller van Veldwezelt in flagrant buitenspel gelijkmaken. Ons 'braaf' manneke Christophe De Groote had ondertussen twee keer geel gekregen voor onbenullige overtredingen."

,,Met tien tegen elf hielden we goed stand, en zelfs de rode kaart van Beytullah bracht ons achteraf nog niet in de problemen, maar goed tien minuten voor tijd mocht er weer iemand van Veldwezelt in buitenspel vertrekken. Met het gekende gevolg. Om bij te wenen."

De man die het felst te lijden had onder al dit onrecht was voorziter Van Weyenberge. In een eerste opwelling van onmacht dacht hij er zelfs aan om ermee te stoppen.

"Als je duidelijk onder ligt en verliest, heb ik er nooit moeite mee om toe te geven dat de tegenstander beter was. En ook een scheidsrechter kan zich al eens vergissen. Begrijpelijk en daar moeten we ons bij neerleggen, maar wat hier gebeurde, is niet meer fair. Ik dacht er echt aan om te stoppen, zo ontsteld was ik."

Ook trainer Wielandts wist dat zijn ploeg niet op haar waarde geklopt was. "Laat ons stellen dat deze scheidsrechter zijn offday van het seizoen kende," zei hij met een understatement. ,,Neen, wat die man allemaal uitspookte in ons nadeel kan niet anders verklaard worden. Het kost ons niet alleen de drie punten, maar door de resem rode en gele kaarten kunnen de gevolgen binnenkort nog zwaar doorwegen."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties