ZVC BORGERHOUT – ISOLA HOESELT
RUSTSTAND: 4 – 2
EINDSTAND: 6 – 5
SAMENSTELLING ZVC BORGERHOUT:
Nico Hoebregs ( doelman), Morad Talhaoui (reservedoelman), Youssef Boujouh, Mohamed Joundi (kapitein),Samir El Haoual, Ahmed Sababti, Yassine Hzaïne,
Brahim Boujouh, Ahmed Ajouaou, Rachide Yachou, Mohamed Kasmi.
Coach: Nico Papanicolaou
Assistent-coach: Farid Achalhi

SAMENSTELLING ISOLA HOESELT:
Kristof Bas (doelman),Marco Pauls (kapitein), Antonio Cagliostro, Raphael Jehaes, Ruben Meisters, Davy Steegmans, Gert Vansimpsen, Erwin Vos
Coach: Filip Reul
Afgevaardigde: Nico Gielen

SCHEIDSRECHTERS: Dhrn. Waroux, Thoelen en Keignaert

Eerste speelhelft

Borgerhout start met een intussen klassieke basis Hoebregs,Sababti, Joundi, El Haoual en Brahim Boujouh. Dit vijftal start behoorlijk sterk en maakt druk met vooral schoten van Samir El Haoual, die echter nog precisie missen en een eerste fraaie combinatie wanneer Samir El Haoual na een goede interceptie Joundi wegstuurt en deze klaarkijkend Brahim Boujouh bij de tweede paal probeert te bereiken. Brahim kan onvoldoende bij de bal en schiet naast het lege doel. Een verdienstelijke persoonlijke actie slalommend door de bezoekende defensie van Sababti strandt op doelman Kristof Bas.
DE eerste Borgerhoutse wissel brengt Yassine Hzaïne en Youssef Boujouh tussen de lijnen en met hun eerste baltoets is het bingo. Yassine demonstreert zijn baltechniek met een loepzuivere boogpas over de volledige verdediging tot bij de vrijstaande Youssef die met een schitterend vluchtschot onhoudbaar binnenknalt.
5de minuut : Youssef Boujouh: 1 – 0
Amper een minuutje later volgt Joundi het goede voorbeeld en opnieuw een mooie gekrulde pas over de defensie waar Youssef Boujouh nu met het hoofd Kristof Bas tot het beste grabbelwerk verplicht. Na bijna 7 minuten komt Hoeselt er eens snel uit maar Nico Hoebregs werkt ver uitgekomen de bal gepast over de zijlijn. Na 7 minuten haalt ook Yassine Hzaïne nog eens mooi geplaatst uit op doel maar Bas duwt in corner.
Vansimpsen probeert uit te breken, maar echt gevaar levert dit niet op. Na 9 minuten bedient Yachou, die nog niet echt het goede ritme vindt na een lange afwezigheid, gepast Youssef Boujouh maar die is licht uit balans en de kans is weg. Na 10 minuten geraakt Joundi onder druk gezet in het nauw, de tegenstander lijkt te gaan passeren maar haakt dan in de benen van Joundi en gaat graag neer. Zeker geen kwaadwillige fout, zelfs geen “professionele camouflage”, vreest uw verslaggever, maar de net toegesnelde scheidsrechter Waroux ziet het anders en Joundi kan vroegtijdig naar de douches. Na amper 15 seconden levert de man meer situatie voor Hoeselt al een doelpunt op  wanneer de vrijgelaten 4de man , Davy Steegmans , hoog in het dak van het doel besluit.
10de minuut: Davy Steegmans : 1 – 1.
Een gretige en hardwerkende Samir El Haoual mist de volgende periode wat het overzicht en zijn gelifte bal kan nog gegrepen worden door de vallende Kristof Bas ( met een vrije speler bij de 2de paal) en een daaropvolgend schot belandt in het zijnet.
Wanneer Youssef Boujouh in de 12de minuut even de tijd krijgt om de bal goed voor zich uit te leggen haalt hij vanuit de 2de lijn laag uit op doel en Kristof Bas is opnieuw kansloos.
12de minuut : Youssef Boujouh : 2 – 1 .
En amper een minuut later rolt een schitterende actie die start bij Sababti en door El Haoual tot bij de 2de paal en opnieuw Youssef Boujouh wordt verlengd heel Hoeselt op. Youssef maakt hier een van de mooiste en simpelste doelpunten van dit nog jonge seizoen.
13de minuut: Youssef Boujouh: 3 – 1.
Na nog enkele verdienstelijke pogingen van Yachou en Brahim Boujouh weet na 17 minuten Yassine Hzaine de bal te ontfutselen en hij gaat door over de rechterflank, zijn scherpe pas wordt door Yachou fijntjes doorgelaten om de nog beter geplaatste El Haoual één van zijn gemakkelijkste doelpunten te laten scoren.
17de minuut: El Haoual: 4 – 1.
De opdracht is dan op zich heel simpel : hou vast die stand en ga naar de koffie met een geruststellende voorsprong. Te moeilijk voor een ploeg met spelers die te vaak voor eigen succes kiezen en met supporters die menen alles te mogen schreeuwen en hun eigen “idolen” te mogen verrot schelden zonder enig respect. Als een deel supporters menen een speler een dienst te bewijzen door hem in de ploeg te scanderen moeten ze inzien dat ze op die manier een heel ongezonde extra druk bij hun idool leggen. Misschien liggen zij op die manier wel aan de basis van de faalangst of de gespeelde en misplaatste nonchalance waarmee jongere spelers af te rekenen hebben als ze voor “die leeuwen” worden gegooid. Supporters moeten leren inzien dat hard schreeuwen niet constructief genoeg is, dat één speler nooit een wedstrijd kan winnen, en dat je dus achter een hele ploeg moet staan en niet de ene moet afkraken om de tweede speelgelegenheid te geven.
U voelde het natuurlijk al aankomen. Een eerste uitbraak van Marco Pauls gaat nog onbesuisd hoog over het doel maar de ervaren Erwin Vos kiest in de 19de minuut mooi positie bij de 2de paal en brengt daarmee Hoeselt volledig terug in de wedstrijd.
19de minuut: Erwin Vos: 4 – 2.

Tweede speelhelft:

Na de pauze gaat Hoeselt natuurlijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar ze missen aanvallend vermogen om echt te wegen op een defensie.
Na 24 minuten bedient Ahmed Sababti Samir El Haoual bij de tweede paal en hij maakt met een laag gekruist schot de 5 – 2.
24ste minuut: Samir El Houal : 5 - 2
Eerst volgen nog wat halve kansen , maar Borgerhout lukt er absoluut niet in om de wedstrijd onder controle te houden. Er volgen kort na elkaar te veel fouten en merkwaardig genoeg bijna allemaal in het aanvalsvak. Scheidsrechter Thoelen trekt dan ook wel vrij vlot de blauwe kartons.
Met een onhoudbaar schot in de kruising van Vansimpsen na 28 minuten wordt het Hoeselts gevaar onderstreept.
28ste minuut : Gert Vansimpsen : 5 – 3.
Na 32 minuten valt dan al die 6de blauwe kaart na opnieuw een fout op de Hoeseltse speelhelft.
Specialist Davy Steegmans plaatst de 10meter hard en zuiver in de bovenhoek.
32ste minuut: Davy Steegmans: 5 – 4.
Borgerhout weet dan al dat het heel lastig wordt en de resterende minuten stijgt de spanning tot een absoluut hoogtepunt.

Na 34 minuten mag Steegmans opnieuw aantreden voor een 10meter, maar deze keer is de trap minder zuiver en de bal gaat via de staak buiten.In de zelfde minuut ziet Brahim Boujouh eerst een stifter gepakt worden en dan mist hij een beetje onbegrijpelijk een mooie assist bij de tweede paal en voor het lege doel.
De foutenlast werkt zo verlammend dat in de 37ste minuut Vos vrije doorgang krijgt door het centrum van de Borgerhoutse defensie maar hij besluit zwak en gelukkig maar tegen de staak.
Na 38’25” gaat de bal opnieuw op het 10meterpunt. En opnieuw maakt Steegmans ondanks het lokale huilconcert de klus koeltjes af.
38’25” minuut: Davy Steegmans: 5 – 5.
De zenuwen gieren door de zaal en ook Hoeselt krijgt het benauwd want zij komen met één punt prima weg uit Borgerhout denken ze. Niemand let nog op enig systeem of ordewoord in die laatste minuut: pompen of verzuipen.
Tot 16 seconden voor tijd de bal bij Brahim Boujouh belandt en hij koelbloedig naast Kristof Bas in doel knalt.
39’44” minuut: Brahim Boujouh: 6 – 5.
De laatste 15 seconden mag er absoluut geen fout meer gemaakt worden op de ploeg in balbezit want ook Hoeselt staat inmiddels met zware foutenlast. De laatste ballen gaan in corner, de scheidsrechter laat die nog 2 keer hernemen maar Hoeselt vindt geen gaatje meer.

Eindstand : 6 – 5

Voor deze wedstrijd zullen we zeker geen schoonheidsprijs krijgen, soms was de vertoning zelfs eerste nationale afdeling onwaardig. De 3 punten blijven gelukkig wel in Borgerhout en als ploeg hebben we het al altijd moeilijk gehad tegen tegenstanders die er in lukten ons het spel op te dringen om dan zelf op Borgerhoutse fouten en jeugdzondes te loeren.
Het uitvallen van Mohamed Joundi onderstreepte nog maar eens een keer hoe belangrijk hij is om het vuur en de collectiviteit in de ploeg te houden.
Volgende week een nieuwe uitdaging met de uitwedstrijd op het ongetwijfeld sterk geprikkelde Charleroi Action 21, na hun gelijkspel bij Brussels United. Wie gaat er dan nog malen om deze off day?

Verslag: Chris Peeters