Analyse SV Oudenaarde met 10 naar winst

Guillaume Belaey
| 0 reacties
SV Oudenaarde met 10 naar winst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 7de speeldag greep SV Oudenaarde de kans om zich bij de topvijf te hijsen. Dat gebeurde dan wel in moeilijke omstandigheden in het duel bij Gent-Zeehaven. Het werd overigens een evenwichtige wedstrijd alhoewel de bezoekende winst op de helling kwam te staan toen Bettens (2x geel) werd uitgesloten.

De Oudenaardse spits had nochtans halfweg de eerste helft zijn ploeg voorsprong bezorgd. Gent-Zeehaven bleek daar echter niet door aangeslagen want met een prachtdoelpunt van De Sloover kwam de thuisploeg langszij. Trouwens in die tweede helft liep Zeehaven een paar malen dicht bij de verdubbeling. Vreemd genoeg begon Oudenaarde, eens in numerieke minderheid, plots meer te dreigen. Tot overmaat van ramp knikte de Gentse verdediger Pannecoucke via paal en doelman Deprez de Oudenaardse winninggoal tegen de touwen hoewel een billijk gelijkspel de betere weergave was geweest.

Eendracht Aalter en leider Rac. Doornik zorgden voor een boeiende partij waarbij de Henegouwse bezoekers vrij vroeg via een kopbal van Leroy op voorsprong kwamen. Nadien liet thuisdoelman Morthier zich niet meer verrassen hoe de bezoekers daar ook hun best voor deden. Aalter dreigde via Gysel, Feys en Browaeys maar het tikje gebrek aan opportuniteit en een dosis meeval hielden de gastheren van een verdiend gelijkspel.

Bij rode lantaarn Sp. Ursel werd het voor leider Gistel geen gezondheidswandeling. De thuisploeg beet snel en gevaarlijk van zich af. De betere kansjes waren trouwens in de eerste helft voor gemotiveerde gastheren. Even na rust kreeg Mahieu een zee van ruimte aangeboden van de thuisverdediging en dat nam deze in dank aan. Geen nood evenwel want nauwelijks vijf minuten later klom een geestdriftig Ursel weer lansgzij met een stiftertje van Van Torre. In de slotfase liepen beide ploegen nog dicht tegen de winninggoal.

Tegen het onderaan geklasseerde Diksmuide kwam Zottegem in de beginfase fortuinlijk op voorsprong toen Vanhoute in eigen doel kopte. De bezoekers reageerden gepast maar botsten vaak op een alerte doelman Van Den Bossche. Net voor rust kon De Mulder verdubbelen maar dat brak blijkbaar de West-Vlaamse veer niet. In het slotkwartier scoorde Vanhoute de aansluitingstreffer maar toen bezoekende doelman Wolters nodeloos te ver zijn doel verliet, zorgde de perfecte lob van Van Den Abeele voor het definitieve bezoekende vonnis.

Op eigen veld scoorde SK De Jeugd Lovendegem zijn tweede competitiezege tegen Wielsbeke. Het werd allesbehalve een bekijkenswaardige partij hoewel de volle pot uiteraard alles goed maakte. Slechts kort na rust kon de thuisploeg voorsprong verwerven via De Ridder. In het slotkwartier blunderde de bezoekende doelman en was Van Den Abeele er als de kippen bij om te verdubbelen. In de slotfase scoorde Seynhave tegen en kwam de thuiszege nog in het gedrang maar De Bels liet die unieke kans onbenut.

Het lag een beetje in de lijn der verwachtingen dat SK Lebeke-Aalst bij Peruwelz het bijzonder moeilijk zou krijgen om puntenbuit te halen. Een offensieve en agressieve thuisploeg kende al na een kwartier succes toen een actie via Globez-Mafrici door Rosier werd afgewerkt. Bijna lukte Payne de gelijkmaker hoewel op het uur Bourlard met een tweede treffer het bezoekende lot bezegelde.

In de zaterdagnocturne etaleerde Eernegem zijn gretigheid tegen US Centre. In de eerste helft legden Verhelst op het kwartier, Despodt en Stellemans even voor rust de basis van een ruime zege. Eén minuut voor de koffie prikte Paci het enige bezoekende doelpunt vanop de stip binnen. In de tweede helft hield de thuisploeg met gecontroleerd voetbal de bezoekers in toom.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties