KV Mechelen lijkt op gang te komen

Truyens Himke

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Mechelen won gisteren overtuigend van Evergem Center met 1-5. Door deze overwinning lijkt KV Mechelen definitief op gang gekomen.

In een zwakke eerste helft konden slechts enkele kansjes langs beide zijden genoteerd worden. KV Mechelen startte wel het gretigst aan de wedstrijd maar Evergem beet van zich af.
In de tweede minuut trapte Tom Peeters op de Evergemse goalie en twee minuten later werd aan de overkant staalhard over getrapt. Nog twee kansen langs elke zijde in de volgende 7 minuten.
Na elf minuten was het dan toch raak, een voorzet van Igwe op de in uitstekende vorm verkerende Thijs en die kon de bal binnen duwen. Maar wat vorig seizoen de sterkte was van KVM lijkt nu de zwakste schakel, de defensie. En vier minuten later was het 1-1 via Moreels, hij kwam alleen voor Stoops en aarzelde niet.
Beide ploegen kregen nog wel wat kansjes maar daar mee is het gezegd. Na 45 minuten is de eerste helft eindelijk gedaan.

Wat Malinwa trainer Vande Velde in de kleedkamer heeft gezegd is niet geweten, maar het heeft gewerkt. Nog maar net begonnen aan de tweede helft en het staat 1-2. Steven De Pauw plaatste de bal van op rechts mooi in de linker bovenhoek. Of het nu bedoeld was als voorzet of shot op doel weten we wellicht nooit, het was alleszins een pareltje.
De Mechelaars voelen dat er meer in zit maar kunnen moeilijk vuist maken op het kleine veld. Thijs en Peeters proberen beiden nog een keer zonder resultaat.
Maar hoe langer hoe meer veldoverwicht voor KVM en ook het spelbeeld veranderd duidelijk. Zowel supporters als spelers schieten wakker en Evergem kan niet meer volgen.
Via een knappe voorzet van Yve Thijs kan de ingevallen Huysmans hard binnen kegelen, 77ste minuut en 1-3. Enkele minuten later weer een voorzet van uitblinker Thijs, dit maal beland de bal bij Goots en ook hij pikt zijn doelpunt mee. Hiermee staat Goots al op 12 doelpunten uit elf wedstrijden.

En de lijdensweg is nog niet gedaan voor Evergem, KV Mechelen blijft domineren en aanvallen. En in de 90ste minuut was het Peeters die een hard shot uit zijn schoenen toverde, de bal gaat voorbij de Evergemse doelman en 1-5 eindstand.

Na een zwakke start lijken de Maneblussers nu toch vertrokken. Volgende week volgt de zware uitwedstrijd op Turnhout, het valt af te wachten of de Mechelaars ook daar hun positieve lijn kunnen verder trekken.