Analyse Mindere goden schieten wakker

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Mindere goden schieten wakker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Vierde A zijn blijkbaar de ,,mindere’’ goden wakker geschoten. Vooral WS Lauwe en Sp. Ursel zorgden voor hoopgevende overwinningen. Anderzijds was er ook het verrassende puntenverlies van leider Rac. Doornik terwijl Oudenaarde naar de topdrie schuift na nipte winst in het subtopduel tegen Zottegem.
 
Blijkbaar heeft nieuwe Lauwetrainer-analist Hein Van Haezebroeck zijn werk perfect uitgevoerd omtrent tegenstander E. Aalter. Die eerste zege kan een betekenisvolle stap zijn in het herstelwerk bij de West-Vlaamse club. Uiteraard liep het nog niet allemaal zoals de nieuwe coach het zal voorgezegd hebben. Want ondanks vaak balbezit bleef de scherpte in de waarheidszone bij de thuisploeg op een laag pitje branden. Het was slechts pas na rust dat Rohaert, met wat later zou blijken de winninggoal, de wedstrijd openbrak. De zoektocht naar een beslissende verdubbeling kende nochtans geen succes. In de slotfase liep trouwens Aalter dicht tegen een misschien logisch gelijkspel. Doelman Verstraete profileerde zich echter als reddende engel door de ultieme poging van Varache te neutraliseren.
 
Hekkensluiter Sparta Ursel liet ook van zich spreken op deze 11de speeldag want SK Eernegem werd onder de knie gehouden met nadrukkelijk cijferverschil. Al na vijf minuten stifte Van Torre de thuisploeg in de lift met de openingstreffer. Het bleef niettemin wachten op de Eernegemse reactie tot na een uur toen Ingelbrecht knikkend gelijkstelde. Nadien werd de bezoekende opdracht totaal onmogelijk toen Pauwels (2 x geel) en Verelst, direct rood, werden uitgesloten. In het slotkwartier scoorden Van Torre en De Smet doelpunten die Ursel weer nieuwe hoop bezorgden.
 
Zoals reeds aangegeven in de voorbeschouwing werd opgemerkt dat Wielsbeke vaak een ploeg is met twee gezichten en vaker onderhevig aan wispelturigheid. Dat heeft leider Rac. Doornik op eigen veld nu ook ervaren met verlies van twee kostbare punten. Met een defensieve taktiek waar letterlijk geen speld was tussen te krijgen bleek Doornik niet in staat het West-Vlaamse bolwerk te slopen. Desondanks lieten Pardo en Bouchart in de slotfase de kansen liggen voor Henegouwse winst.
 
In het Henegouwse derby tussen US Centre en Peruwelz zag de thuisploeg aanvankelijk sterretjes wegens bezoekende doelpunten via opportunist Rosiers (2). Slechts in de slotfase van de eerste helft zette Centre zich schrap en herstelde het evenwicht via Monnier en Fairon. In een spannende tweede gedeelte van die tweede helft kon uiteindelijk de thuisploeg gezichtsverlies vermijden met de winninggoal via Delaby.
 
Door winst te boeken tegegn SK Lebeke-Aalst klom Gistel op de leiderstroon. Van meet af aan creëerde de thuisploeg veldoverwicht en verzilverde dat vrij vroeg met een treffer van Couvreur. Nog voor rust stond de verdubbeling op bord wanneer Van Eeghem een afgeweerde poging in de rebound kordaat afwerkte. Tijdens de tweede helft waren de bezoekers amper gevaarlijk en konden tevens het Gistelse controlevoetbal niet ontwrichten.
 
Ondanks een pril doelpunt en de verdubbeling via Llopis en Cannaert na een uur voetbal gaf Sint Eloois-Winkel de wedstrijd tegen een verbeten  Diksmuide nog uit handen. Bezoekers die na de hervatting met volle overgave tegen het ontij optornden en daar ook de beloning voor kregen. De aansluitingstreffer scoorde Planquette na een  misverstand in de lokale defensie, even later lokte Plyson een strafschop uit omgezet door Verbanck.
 
Met evenveel doelpunten als in de heenmatch (drie) werd SK De Jeugd Lovendegem door een gretig Gent-Zeehaven verslagen. De beste kansen in de eerste helft waren voor de bezoekers. Verdonck liet die echter onbenut. Na de hervatting dreef Zeehaven het tempo op en scoorden een gecontesteerde openingstreffer (buitenspel?) via de vrijstaande Jacobs. Halfweg deze periode zorgde de Gentse topschutter Demeyer met twee doelpunten voor een verdiende zege.
 
In het subtopderby tussen Oudenaarde en Zottegem in aanwezigheid van een kleine 1000 toeschouwers zorgde de thuisploeg voor propaganda voor de komende topper tegen Rac. Doornik. Na het openingskwartier kwam de thuisploeg sterker in de wedstrijd. Doelgevaar was daar nog niet aangekoppeld. Wanneer Kabemba met het hoofd scoorde kreeg de  Zottegemse doelman het drukker in zijn doelgebied via acties van Difallah en hoekschoppen van D’Hollander. Na de hervatting kwam Zottegem stevig aanrukken waarbij Sandra de mooiste kans de nek omwrong. Op het uur kreeg bezoeker Ryngaert rood voor een zware overtreding op de doorgebroken Vergucht. De bezoekers namen meer risico’s zodat Oudenaarde kon mikken op countervoetbal. Maar ondanks die numerieke minderheid bleven de bezoekers voluit gaan om langszij te klimmen. En omdat Vergucht, Kabemba en Guillemaere de kansen verknoeiden bleef het spannend tot het eindsignaal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties