(Sub)topper eindigt op gelijkspel

Yves Dekoning

Het duel tussen Middlesbrough en Bolton is op 1-1 geëindigd. De thuisploeg kwam pas in blessuretijd op gelijke hoogte.

De topper tussen Boro en Bolton was een eerder saaie bedoening. De defensies waren baas. Uiteindelijk wist Henrik Pedersen er na 72 minuten toch 0-1 van te maken. De bezoekers leken de drie punten te gaan pikken aan de Mersey, maar in de slotfase liep het fout voor Bolton. Doelman Jussi Jaaskelainen kreeg vier minuten voor tijd rood. In de toegevoegde tijd werkte invallersdoelman Kevin Poole een schot van Ray Parlour niet goed genoeg weg. George Boateng kon profiteren en de gelijkmaker tegen de netten prikken.

De puntendeling levert beide ploegen niets op. Bolton blijft vierde en telt nu zeven punten minder dan leider Chelsea. Middlesbrough houdt zijn vijfde plaats vast. Boro telt drie punten achterstand op Bolton, maar houdt wel Liverpool, Manchester United en Newcastle achter zich.

Middlesbrough: Schwarzer, McMahon (Morrison 81), Riggott, Southgate, Queudrue, Parlour, Boateng, Zenden, Downing, Hasselbaink, Job (Viduka 45).

Bolton: Jaaskelainen, Hunt (Ben Haim 54), N'Gotty, Hierro, Gardner, Giannakopoulos (Pedersen 62), Speed, Nolan, Diouf (Poole 88), Davies, Jaidi.

Att: 29,656

Ref: P Walton (Northamptonshire).