Rellen tijdens en na Everton-Manchester Utd

Jan Martynowski
| 0 reacties
Rellen tijdens en na Everton-Manchester Utd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester United-doelman Roy Carroll werd gisteren aan het hoofd geraakt door een muntstuk. Het voorval deed zich voor in de 70e minuut tijdens de FA-Cup wedstrijd in Everton. De Amerikaan kon nog wel verder spelen. Ook na de match kwam het tot rellen.

FA-woordvoerder Bevington bevestigde dat de FA gesprekken voerde over het voorval met Everton en met de Merseyside Politie. "Personen die projectielen op het veld gooien moeten door de politie opgespoord worden, en door de rechter uit stadions verbannen worden."

Everton maakte de beelden van het voorval over aan de politie. "De beelden laten weinig twijfel over. De persoon in kwestie verliet de tribune wel voor de politie er was, maar we denken dat we hem kunnen identificeren. Als hij door de rechtbank wordt veroordeeld, komt hij nooit meer binnen."

De wedstrijd tussen Everton en de Mancunians was al op voorhand zwaar beladen. Godenkind Rooney verliet immers Everton, en dat werd door vele fans niet in dank afgenomen. Het incident met het muntstuk liet bij velen de gemoederen overkoken.

Na de wedstrijd waren dan ook al 33 mensen opgepakt. Bij de politie raakten vijf agenten gewond toen ze probeerden rivaliserende fans uit elkaar te houden. Ze werden geraakt door flessen en stenen. Eén agent moest naar het ziekenhuis. De meeste rellen gebeurden buiten het stadion, toen de lokale jeugd de terugkerende Manchester-supporters aanviel.

De lokale politie zal ook aan de BBC vragen om toekomstige risicowedstrijden vroeger te spelen, wanneer het nog licht is.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties