Analyse Gent-Zeehaven wint topper, gretige degradatiekandidaten

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Gent-Zeehaven wint topper, gretige degradatiekandidaten
Foto: © SC

De 22ste speeldag bracht, ondanks twee afgelaste wedstrijden, spanning in zowel de hoogste als laagste regionen. In het topduel tegen leider Gistel haalde Gent-Zeehaven uiteindelijk zijn slag thuis. Rac. Doornik kende blijkbaar weinig problemen bij Lauwe om zijn titelambities warm te houden. Het leidde er toe dat Gistel,  Doornik en Gent Zeehaven slechts gescheiden zijn van één tot twee punten. Dat beloofd dus voor de resterende wedstrijden.
 
Anderzijds lieten onderaan SK De Jeugd Lovendegem en Sp. Ursel de kans niet liggen om gouden punten te sprokkelen. De duels Eernegem-Wielsbeke en Zottegem-SK Lebeke-Aalst werden terplekke door de scheidsrechter wegens wateroverlast of besneeuwde veld afgelast.
 
Gent-Zeehaven nam een felle start tegen de leiders. Al na 7 minuten mocht de Gistelse doelman het leder uit de netten halen na een knappe solo van De Sloover. Weliswaar verrast maar niet uitgeteld sloegen de leiders terug via Notredame net voor rust. Na de herneming zorgde Zeehaven voor het meeste gevaar hoewel een attente bezoekende doelman Decaesstecker overeind bleef. In het slotkwartier kon Gayé verdubbelen voor de thuisploeg toen hij eigenlijk de bal slecht raakte. In blessuretijd kopte Mahieu de gelijkmaker binnen maar de scheids had fracties voordien de wedstrijd afgefloten.
 
WS Lauwe moest dit keer zijn meerdere erkennen tegen Doornik. Tot aan het halfuur gaf de thuisploeg de indruk de Henegouwers onder controle te kunnen houden. Net dan scoorde bezoeker Clement de openingstreffer. Van dan af bleek de thuisploeg amper in staat een vuist te maken. Na rust trachtte Lauwe het tij te keren maar na de verdubbeling van Pardo zonk blijkbaar de winnaarsdrang zienderogen weg bij de gastheren. Uiteindelijk finishte Lauwe nog met 10 man toen Claeys in de slotfase werd uitgesloten. Daar maakte Pardo gebruik van om met een derde doelpunt de thuisploeg compleet in de miserie te duwen.
 
Oudenaarde liet een unieke kans liggen om zich te blijven vast ankeren bij de topdrie. Bij Peruwelz kwamen de Oost-Vlamingen nochtans schitterend terug na doelpunten via Delouis, Bula en Rosier. Zarti en de ingevallen Kabemba  gaven immers Oudenaarde weer hoop. In de slotminuut zorgde Bula voor de zege van Peruwelz.
 
Het middenmotersduel tussen E. Aalter en US Centre werd een maat voor niets. Aanvankelijk dreigden de bezoekers via Delaby en Monnier. Kort voor rust verhinderde de bezoekende doelman een Aalterse voorsprong via Feys. In de tweede periode kwam de thuisploeg sterk uit de hoek hoewel echte kansen zelden aan bod kwamen. Die scoorloze einduitslag bleek een logisch gevolg van een zwakke wedstrijd.
 
Ondanks Diksmuide via Berguigue  al na 2 minuten op voorsprong klom en die luttele bonus tot aan rust kon vrijwaren dirigeerde Lovendegem na de hervatting de debatten. Vlak na de herneming scoorde Bital immers de gelijkmaker. Een kwartier later lag de thuisploeg al in winnende positie via Camillieri en een gretige Bital. In de slotfase zorgde De Ridder met een vierde treffer voor een hoopvolle zege. Markant detail: beide ploegen finishten met 9 spelers. De Ridder (2 x geel), Pieters (rood) voor Lovendegem, Vermeulen (2 x geel) en K. Planquette (rood) voor de bezoekers mochten voortijdig naar de kleedkamers.
 
Rode lantaarn Sp. Ursel is blijkbaar nog geen geslagen ploeg zoals sommigen denken. Tegen Winkel legde de thuisploeg de basis in de eerste helft van verdiende winst. Na 5 minuten versierde De Waele een strafschop door Van Torre omgezet. Enkele minuten voor rusten ging bezoekende doelman Van Dromme in de fout door een vrije trap van De Cramer te lossen waarna Vandenborre dit genadeloos afstrafte. Na de hervatting was er enige bezoekende steriele druk door Ursel-sluitstuk Van Kerschaever moeiteloos opgevangen. Hopelijk een mentale opsteker om alsnog te blijven geloven in de redding.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties