ZVC Borgerhout
Forcom Antwerpen
Datum: 11/03/2005 00:00
Competitie: Futsal (zaal)
Speeldag: Speeldag 21
Topper: Borgerhout - Antwerpen 3-5
Steven Bologne
| 0 reacties
Topper: Borgerhout - Antwerpen 3-5
Foto: © SC

ZVC BORGERHOUT – FORCOM ANTWERPEN 2000  3-5 (rust: 1-1)
 
SAMENSTELLING ZVC BORGERHOUT:
 
Morad Talhaoui (doelman), Aziz El Ajaji (reservedoelman), Mohamed Kasmi, Imad Ouriagli
 
Adel, Mohamed Joundi (kapitein), Ahmed Sababti, Khalid Moussaoui, Karim Ayoyel, Marc Kazanza, Karim El Moussaoui, Brahim Boujouh en Ahmed Ajouaou.
 
Youssef Boujouh: bijna hersteld van een blessure
 
Coach: Nico Papanicolaou       Assistent-coach: Farid Achalhi
 
SAMENSTELLING FORCOM ANTWERPEN 2000
Sven Van den Brande (doelman), Tim Van Aeken (reservedoelman), Eder, Kris Gielens, Ilyas El Haoual, Karim Bachar, Karim Bali, Mustapha Harram, Steve Langmans.
 
Coach: Andre Delafontaine                      assistent-coach: Dirk Spaepen
 
SCHEIDSRECHTERS: Dhrn. Aksoy, De Vis en Dierckx.
 
KAARTEN: Gele kaarten voor Eder (17de minuut), Khalid Moussaoui (28ste minuut)
 
Eerste speelhelft
 
Borgerhout start met kapitein Mohamed Joundi, Ahmed Sababti, Mohamed Kasmi, doelman Morad Talhaoui en de “verloren zoon” Brahim Boujouh in de basis. Forcom Antwerpen 2000 zet daar 2 ex-Borgerhoutspelers Ilyas El Haoual en Karim Bali, Karim Bachar, Eder en de onverslijtbare Sven Van den Brande tegenover. Van bij de start maakt de thuisploeg, zvc Borgerhout, duidelijk dat ze zich niet willen ingraven tegen de zoveel hoger ingeschaalde buren. Al in de eerste minuut trekt Brahim Boujouh op snelheid het doelgebied binnen en hij kan maar met een haakfout afgestopt worden. Een 2de blauwe kaart voor Antwerpen is een bijzonder mild verdict van de tweede ref ( die trouwens wel meer niet 100 % bij de les was). Borgerhout is heel gretig en moeilijk af te stoppen eens op snelheid wat in de 3de minuut ook al een 3de blauwe kaart oplevert.In diezelfde minuut wordt een actie van Brahim Boujouh door Van den Brande afgeweerd. Antwerpen ondergaat de beginfase met knikkende knieën. Al te vaak wordt de bal voorzichtig ingeleverd bij Karim Bali die als een generaal het speelveld overziet en dreigt en weegt op de thuisdefensie. Hij wordt aanvakelijk bijzonder goed opgevangen door Kasmi en als die toch eens begeeft is er een gedegen aansluiting zodat gevaar uitblijft. Bijna 7 minuten wachten de talrijke Forcom-supporters op een eerste halve kans maar het schotje van Harram wordt ook door Talhaoui goed afgeblokt. Forcom brengt dan stilaan de kannonnen van Bali en Bachar in stelling om vanuit de 2de lijn Talhaoui onder vuur te nemen. Tot 5 keer toe houdt hij met de vuisten of de voet de bal uit zijn doel halfweg de eerste speelhelft. De beste kansen vallen aan de overkant bij een goede kombinatie van Sababti  en bij 2 doelrijpe kansen voor Ajouaou waarvan een tegen de binnenkant van de staak gaat maar niet over de lijn. De bij aanvang gulle blauwe kaartenregen voor Forcom keert zich uiteindelijk tegen Borgerhout. De 4de blauwe kaart is helemaal geen foutief ingrijpen van de verdediger, maar dat leidt er wel toe dat de volgende fout in de 13de minuut meteen de 5de is tegen Borgerhout.
Helemaal tegen de sportieve geest van de partij in krijgt Brahim Boujouh een trek in het aangezicht en hij moet verzorgd worden. Borgerhout neemt dan even een time-out om alles op een rijtje te zetten. De wedstrijd evolueert zoals verhoopt heel evenwichtig, misschien zelfs met een licht voordeel voor Borgerhout. Het gevaar komt van Bali en Bachar, maar die weten we prima ver van het doel te houden. We moeten wel vaststellen dat Ajouaou wat te veel onder de indruk is van een afgeladen volle zaal en dat Kasmi niet 100 % fit is en wat pijn ervaart bij een inspanning lijkt het. Karim El Moussaoui maakt kort nadien zijn opwachting. Hij kapt in de 14de minuut zijn tegenstander uit en dwingt Van den Brande tot een snoekduik om de bal nog in corner te werken. Ook op een schot vanuit een hoek op links van Sababti moet Van den Brande een corner toestaan. Even later legt El Moussaoui goed klaar voor Sababti maar die zijn schot gaat over. Eder is wat geprikkeld door de moeizame spelontwikkeling en wanneer hij wat te brutaal aanzet pakt hij geel.
Na 16 minuten laat ref De Vis voordeel bij een fout tegen de zijlijn ter hoogte van de middenlijn. Bachar rukt verder op maar moet dan de bal over de achterlijn zien hobbelen. Ref De Vis fluit dan pas voor de vermeende fout en kent zo een 6de blauwe kaart toe tegen Borgerhout. ( wetende dat de 4de  er geen was en dat deze 6de nooit mer had mogen volgen na eerder voordeel te hebben toegekend is dit een “wat ongelukkige ontwikkeling” voor de kranige thuisploeg)
Bachar mag zich als specialist terzake opmaken voor de 10 meter. Hij trapt ze bijna altijd naar dezelfde plek, ook nu weer, maar we gaan het niet aan de grote klok hangen, want wie leest er misschien mee?
Talhaoui heeft weinig verhaal tegen deze bom.
 
16de minuut: Karim Bachar ( 10meter): 0 – 1
 
Twee minuten later hangt Karim El Moussaoui de bordjes opnieuw gelijk wanneer hij snel weet weg te draaien van zijn verdediger en laag inschiet. Karim El Moussaoui groeit stilaan terug naar zijn niveau van ruim 2 jaar geleden.
 
18de minuut: Karim El Moussaoui: 1 – 1
 
In dezelfde minuut zorgt Sababti met een fraaie actie op de flank voor een kans voor zichzelf. Zijn schot gaat nipt over de dwarslat.
In de slotfase trekt ook Kasmi zich nog een keer op snelheid over de linkerflank maar zijn trap gaat voorlangs. Een inschieten van Ilyas El Haoual aan de overzijde gaat buitne naast de verste staak.
 
Ruststand: 1 - 1    
 
Na de thee kiest Delafontaine voor Eder, Bachar, Gielens en Harram.
Borgerhout trekt ten strijde met Joundi, Sababti, El Moussaoui en Kasmi.
Een eerste kansje is voor Gielens bij een verre uitworp van de doelman.  De corner grijpen de bezoekers aan voor een snel uitgevoerd ingestudeerd nummertje. Gielens tot bij Bachar en die weer breed naar Eder die met een banaantrap Talhaoui kansloos laat. Niets bijzonder maar foutloos en snel gebracht en dus dodelijk efficient.
 
22ste minuut: Eder: 1 – 2
 
Borgerhout is dan even in de verdrukking en dit wordt door Antwerpen genadeloos afgestraft. De stevige Harram zet de frèle Ajouaou met wat brute kracht van de bal maar hij mag over de flank blijven oprukken. Hij kan ook nog breed leggen, een bal die half achter het steunbeen van Bachar lijkt te dwarrelen, maar Bachar is en blijft een killer en hij maakt deze halve kans tot een heel doelpunt.
 
24ste minuut : Karim Bachar : 1 – 3
 
Ajouaou vraagt even later zelf om de wissel en Khalid Moussaoui komt op.  In de 29ste minuut verdient zijn schot uit de tweede lijn tegen de paal eigenlijk beter.Ook bij een  zoveelste snelle overschakeling van Sababti gaat het schot maar nipt naast.
Even later is het echter opnieuw Bachar die balverlies afstraft wanneer hij snel kan oprukken en zijn derde doelpunt van de avond lukt.
 
30ste minuut: Karim Bachar: 1 – 4.
 
Borgerhout dwingt een foutbal af en deze stilstaande fase wordt bijna benut wanneer eerst Khalid Moussaoui verschroeiend uithaalt en Van den Brande er zijn voet nog weet voor te steken en het schot in de rebound van Sababti door Sven met een carambole over het doel wordt gewerkt.
 
Ilyas El Haoual weet dan even uit te breken en met een mooi schot hoog in het dak lukt hem de tweede treffer.
 
30ste minuut: Ilyas El Haoual: 1 – 5
 
Borgerhout geeft zich nog niet gewonnen maar de echte doelkansen blijven te lang schaars. Na 33 minuten weet Brahim Boujouh Sven Van den Brande te passeren maar het schot kaatst tegen de staak. Een schot van Moussaoui dwingt Van den Brande plat en een prima aanval en schot van Joundi wordt ook gestopt door Van den Brande.
Pas in de 37ste minuut lukt het via een kombinatie waarbij Ajouaou de bal opbrengt, op links afspeelt naar Karim El Moussaoui en deze in één tijd bij de tweede paal Kazanza bedient.
 
37ste minuut: Marc Kazanza: 2 – 5
 
Borgerhout blijft dreigen maar de schoten zijn net iets te eenvoudig te pakken voor de weer uitstekende doelman. Na 38 minuten valt er echter eindelijk een 6de fout en zo mag Talhaoui opnieuw zijn kans gaan tegenover zijn collega. Hij lukt het wel om te scoren.
 
38ste minuut : Morad Talhaoui (10meter): 3 – 5
 
Borgerhout heeft dan nog anderhalve minuut voor een stunt maar opnieuw redt Van den Brande tot driemaal toe met klasse de meubelen bij ondermeer een schot van Kasmi.
 
Eindstand: 3 – 5
 
Zvc Borgerhout heeft zich over de hele wedstrijd gezien maar even laten wegzetten en vooral de opnieuw heel sterke Bachar, die zijn niveau lijkt te halen van het pre-Grunholz-tijdperk, en de rots in het doel Van den Brande zijn verantwoordelijk voor deze winstpartij.
Bali kon minder prominent zijn stempel op de wedstrijd drukken maar hij was wel verdienstelijk in de eerste helft wanneer men alle ballen veilig bij hem mocht inleveren en hij druk kon zetten wat Borgerhout vooral vele meters en pakken energie kostte.
Winnen zat er niet in maar maar Borgerhout bewees wel een waardige middenmoter in eerste klasse te zijn tegen deze prominente play off kandidaat.
Volgende vrijdag komt CP Hasselt op visite. De “Nederlandse futsal show” mist voor die gelegenheid naar het schijnt opnieuw Erwin Grunholz die geschorst vanuit de tribunes zou toekijken. Vooral Forcom Antwerpen zal reikhalzend naar onze prestatie uitkijken. In de partij in Hasselt viel Brahim Boujouh geblesserd uit na eenregelrechte aanslag. Precies tegen hetzelfde Hasselt hopen we Brahim in volle vorm terug te zien. Hoe een seizoen kan lopen zoals het loopt , kleine details maken een wereld van verschil.