Ajax sterker buitenshuis

Ajax sterker buitenshuis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sportief gezien is het huidige seizoen van Ajax geen hoogvlieger. De titel mogen de Amsterdammers al langer op hun buik schrijven en ook Europees is Ajax al lang uitgepraat waardoor trainer Ronald Koeman vroegtijdig de deur werd gewezen. 

Maar toch is er een lichtpuntje voor de trots uit de Nederlandse hoofdstad. Ajax won dit weekend immers al voor de 8ste keer op rij buitenshuis. Het laatste puntenverlies op verplaatsing dateert al van 24 oktober vorig jaar. Toen verloor Ajax met 2-0 op het veld van PSV Eindhoven. 

In totaal gingen 7 punten verloren op verplaatsing. ADO Den Haag en AZ Alkmaar konden de ploeg van toén nog Wesley Sonck beiden op een gelijkspel houden. In eigen huis ging het meermaals mis. Er werd maar liefst 2 keer verloren (Heerenveen en Twente) en 3 keer gelijkgespeeld (Fayenoord, Utrecht en opnieuw ADO Den Haag). Goed voor 12 verliespunten.

Volgende week wacht de clash tegen PSV, de komende landskampioen. De jongens uit Eindhoven verloren dit seizoen nog niet op verplaatsing. Guus Hiddink en de zijnen speelden 4 keer gelijk. Maar op eigen veld gingen nog maar 3 punten verloren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties