Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Juventus komt driemaal terug
Maarten Vandenabeele

Juventus is er niet in geslaagd AC Milan op achterstand te plaatsen in de Serie A. De Rossoneri speelden vanmiddag gelijk tegen Brescia maar ook Juve raakte niet aan 3 punten. In Firenze moesten de Bianconeri met een puntendeling genoegen nemen tegen Fiorentina. Het werd een wervelende wedstrijd met een 3-3 eindstand.

De thuisploeg startte opgenaaid tegen de grote aartsvijand. Toch was de eerste grote kans voor Juventus. In de 14e minuut kopte Cannavaro de bal naar doel. Cejas sloeg de teruggekaatste bal vanop (of vanachter?) de doellijn weg. Onmiddellijk daarop werd er gescoord aan de overkant: Pazzini kreeg de bal van Fantini en schoot vanaf de 16 heerlijk voorbij Buffon, 1-0. De Bianconeri reageerden vrijwel direct: Camoranesi lanceerde Del Piero en de kapitein maakte de achterstand al 8 minuten na de 1-0 ongedaan, 1-1 maar doelman Cejas ging niet vrijuit. De Viola konden toch met een voorsprong gaan rusten. In de 36e minuut schilderde Jorgensen een voorzet op het hoofd van Chiellini en de verdediger, eigendom van Juve, kopte binnen: 2-1.

Op het uur kwam Juventus opnieuw langszij: Zalayeta's actie werd door Cejas in de voeten van Ibrahimovic afgeweerd en de Zweed kon makkelijk binnentikken, 2-2. De thuisploeg bleef doorgaan en een kwartier voor tijd kopte Dainelli de bal tegen de touwen: 3-2. De Oude Dame toonde over veerkracht te beschikken want ze keerde nog een derde keer terug. Opnieuw scoorde Ibrahimovic op magistraal aangeven, met de hak, van Zalayeta: 3-3.

Juventus en Milan blijven zo broederlijk naast elkaar aan de kop van de rangschikking. Fiorentina blijft in de gevaarlijke zone, met slechts 2 punten voorsprong op een degradatieplaats.