Competitie: Veikkausliiga
Speeldag: Speeldag 4
Haka bijt in Lapse sneeuw
Truyens Himke

FC Haka Valkeakoski heeft zich gisteren laten verrassen door Rovaniemi PS. De uitredende kampioen geraakte niet verder dan een 2-2 gelijkspel in Lapland.

Nochtans zag het er veel belovend uit voor de ploeg uit groot Tampere, FC Haka kende gisteren een blitse start. Na amper 14 minuten mochten ze profiteren van een foutje in de verdediging van RoPS. Goaltjesdief Karjalainen liet deze kans niet liggen en 0-1.
Maar lang juichen was het niet, slechts tien minuten later stond het spel in evenwicht. En nog eens vijf minuten daarna zag Haka Valkeakoski op tegen een 2-1 achterstand.
Haka herstelde zich prima van dit incidentje en slaagde er dan ook in om op slag van rust via Torkkeli de stand terug op gelijke hoogte te brengen.

Tijdens de tweede periode verzwakte het spelbeeld volledig, het eens zo offensieve RoPS beperkte zich tot verdedigen. En ook de vechtlust van Haka was ver te zoeken. Beide ploegen speelden het spel rustig op het middenveld uit en namen genoegen met één punt.

Nochtans had Haka hier punten moeten sprokkelen om op die manier over Tampere aan kop te komen. Maar niet getreurd: beide ploegen staan morgen oog in oog om onderling uit  te maken wie naar de eerste stek klimt.