Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 22
Malmo wint topper tegen Helsingborg
Nils Vanbellingen

In de laatste wedstrijd van de 22e speeldag in de Allsvenskan won Malmö FF op eigen veld de Zuid-Zweedse derby van Helsingborgs IF. Twee late doelpunten zorgden voor een 2-0 eindstand. Door deze zege wipt Malmö over Helsingborg naar de derde plaats.

De eerste kans van de wedstrjd was nochtans voor de bezoekers: met een beetje geluk kwam de bal tot bij Imad Khalili, maar diens schot werd prachtig gepareerd door Malmö-doelman Matthias Asper. Daarna waren de beste kansen voor de thuisploeg, onder andere via enkele gevaarlijke schoten van Afonso Alves. Malmö moest echter lang wachten op de openingstreffer, en had daarbij ook de hulp nodig van een flaterende Fredrik Björck: in de 72e minuut wilde de verdediger van Helsingborg terugspelen tot bij doelman Daniel Andersson, maar zijn bal was te kort en Daniel Andersson - niet de Helsingborg-keeper, maar de Malmö-kapitein met dezelfde naam - maakte dankbaar gebruik. Helsingborg ging daarna nog op zoek naar de gelijkmaker, maar liep in blessuretijd op een counter: Afonso Alves met de perfecte pass op Yksel Osmanovski, en die schoot de eindstand op het bord.

Na de uitwinst bij Besiktas vorig week in de UEFA-Cup is deze derby-zege de tweede opeenvolgende opsteker voor Malmö nadat het eerder door Djurgarden uit de titelrace werd geslagen. De Zweedse kampioen springt over Helsingborg naar de derde plaats en mag zich opmaken voor het duel met IFK Göteborg volgende week, met als inzet de tweede plaats en het bijbehorende UEFA Cup-ticket.