Stadion: Linden Stadion
VK Linden terug aan de leiding
bauwens guy

VERSLAG:

Met deze wedstrijd stonden twee ploegen tegenover mekaar die vorig seizoen kampioen speelden in hun respectievelijke reeks in 3e provinciale.

Al snel werd duidelijk dat VK Linden alleszins beter gewapend uit het tussenseizoen gekomen is en werd WS Wommersom al van in het begin van de wedstrijd onder druk gezet.
Een eerste verwittiging werd al na vier minuten gegeven door Faisale El Abouzi. Hij zag zijn vluchtshot nipt naast het doel belanden. Ook Wim Lenaerts kon de bezoekende keeper niet verschalken vanop zo'n 20 meter. Dit was echter maar uitstel want bij een breed uitgespannen aanval kwam Wim Lenaerts alleen voor de doelman van Wommersom. Hij kon zelf afwerken maar verkoos toch naar de vrijstaande Faisale El Abouzi te spelen die de doelman het nakijken gaf, 1-0 na een kwartier spelen.

Wommersom kon daar weinig tegenover brengen en bij een verre inworp van Jimmy Van Geel liet Rob Ramon de bal doorlopen tot bij Wim Lenaerts die koel de 2-0 tegen de netten werkte. En nog liet VK Linden zijn prooi niet los, het bleef maar beuken op de verdediging van WS Wommersom langs Rob Ramon, Wim Lenaerts en Gijs Detienne. Vlak voor het affluiten van de eerste speelhelft gaf Kim Bauwens een verre voorzet naar Wim Lenaerts die Kevin Servranckx bediende en deze vanop een 20 tal meter er 3 - 0 van maakte.

Ruststand: 3 - 0

Bij de rust werden er twee vervangingen doorgevoerd bij Wommersom maar ook dit bleek niet veel te helpen. VK Linden dreigde nog een paar keer via Rob Ramon, die wel echt pech kende bij het afwerken, en Jimmy Van Geel. De doelman van Wommersom kon verder onheil voorkomen. Wommersom probeerde het tij te doen keren maar buiten een vervanging die ze doorvoerden kwamen ze niet verder in het stuk voor. Na 64 minuten gaf Kim Bauwens een assist tot bij Gijs Detienne die foutief in het strafschopgebied werd gestopt. Penalty voor VK Linden en een gele kaart voor Bart Pleevoets van Wommersom er bovenop. Kim Bauwens zette de strafschop feilloos om in de rechterbenedenhoek (4-0). Nadat VK Linden de toegestane vervangingen nog had doorgevoerd, bleven ze rustig de wedstrijd onder controle houden. De bezoekende doelman, Frank Van Grimde, kon zijn doel verder ongeschonden houden door enkele gepaste tussenkomsten te leveren terwijl zijn overbuur, doelman Gert Bauwens, één van zijn rustigste namiddagen in de competitie beleefde.

Met deze overwinning en de onverwachte nederlaag van SMS Lubbeek komt VK Linden, samen RC Butsel, aan de leiding van het klassement.

VK LINDEN:
Gert Bauwens, Kim Bauwens, Gust Detienne, Tim Dupont, Jimmy Van Geel, Wim Lenaerts, Faisale El Abouzi, Gijs Detienne, Koen Neutjens, Kevin Servranckx en Rob Ramon

Vervangingen:
68': Bert De Bent ipv. Rob Ramon
75': Kris Custers ipv. Gust Detienne
75': Rupert Kerremans ipv. Faisale El Abouzi

Niet gespeeld:
Peter Leekens

WS WOMMERSOM:
Frank Van Grimde, Bert Steenwinkel, Bart Pleevoets, Kris Deldime, Karel Max, Steven Robijn, Pieter Lox, Wim Uytebroek, Joachim Deldime, Jochen Delveau en Bert Wijnants.

46': Thomas Moens en Koen Vandervelpen ipv. Bert Steenwinkel en Pieter Lox
60': Koen Vandervelpen ipv. Karel Max

Wim Vanderweyen

Scheidsrechter: Carlo Landerloos
Lijnrechters: Patrick Verbist en Roger Schepers

Gele kaart: 64' Bart Pleevoets (WS Wommersom)
Rode kaart: geen

Aantal toeschouwers: niet meegedeeld

Doelpunten:
11': Faisale El Abouzi 1 - 0
28': Wim Lenaerts 2 - 0
44': Kevin Servranckx 3 - 0
64': Kim Bauwens 4 - 0 (strafschop)