Fiorentina op derde plek

Maarten Vandenabeele

Alweer tevreden gezichten in Firenze: het plaatselijke Fiorentina won opnieuw en staat knap op een derde plaats. De Viola moeten enkel Milan en Juve laten voorgaan.

Gemakkelijk ging het vanmiddag niet tegen Cagliari. De Sardiniërs pakten via Suazo de leiding na 23 minuten tegen een ideeënloos Fiorentina. Na de pauze en de herschikkingen van Prandelli ging het iets beter en de onvermijdelijke Toni bracht de thuisploeg langszij. Op acht minuten van het einde prikte Jorgensen het winnende doelpunt tegen de netten: 2-1. De frustratie bij Cagliari kwam boven en Canini en Conti mochten beiden nog met rood van het veld.

Livorno blijft het ook goed doen. Parma ging voor de bijl vanmiddag. Na 28 minuten was de thuisploeg al klaar met een zwak Parma, na doelpunten van Lucarelli en Morrone.

AS Roma lijkt stilaan uit een dal te klimmen. De Giallorossi waren Ascoli met 2-1 de baas. Even voor rust kopte Panucci de hoofdstedelingen aan de leiding, maar in de slotfase van de wedstrijd kwamen de bezoekers langszij: Chivu beging een forse overtreding en kreeg daarvoor rood. De vrije trap werd door Domizzi zonder pardon in doel getrapt: 1-1. Toch haalde Roma nog de drie punten binnen: de Fransman Mexes scoorde in de allerlaatste seconden de 2-1.

Chievo en Empoli serveerden een onderhoudende pot voetbal die eindigde in 2-2. Na vier minuten stond het via Semioli al 1-0, maar slechts vier minuten later reageerden de bezoekers via Riganò (foto): 1-1. In de tweede helft deden beide ploegen er nog een doelpunt bij: eerst Tavano voor de bezoekers en daarna Pellissier met de 2-2.

Rode lantaarn Lecce verloor alweer, dit keer thuis van Messina. Twee doelpunten in de slotfase van D'agostino, beslechtten het pleit in het voordeel van de Sicilianen.

Reggina zorgde voor de grootste verrassing door Lazio met 1-0 te verslaan. Een owngoal van Zauri op dertien minuten van het einde besliste over winst en verlies.

Siena haalde verdiend de drie punten in Treviso. Oude krijger Chiesa was alweer beslissend. Op slag van rust scoorde hij het enige doelpunt.

In de avondwedstrijd hielden Udinese en Palermo elkaar in evenwicht. Het bleef 0-0. [AN]