Noorse speler breekt nek

Noorse speler breekt nek
Foto: © SC

Tijdens de wedstrijd Start – Frederikstad van gisterenavond moest middenvelder Dagfinn Enerly met een gebroken nek naar het hospitaal afgevoerd worden. Het ongeluk deed zich in de eerste vijf minuten van de match voor. 

Enerly liep de blessure op toen zijn ploegmaat Øyvind HoÃ¥s bovenop hem viel na een corner. Het was meteen duidelijk dat de blessure ernstig was omdat Enerly op de grasmat bleef liggen en zich niet kon bewegen. 

Dagfinn Enerly werd onmiddellijk naar het hospitaal in Kristiansand gevoerd. Hij was de hele tijd bij bewustzijn. Kort daarop werd de aanvoerder verder naar het Ullevaal-hospitaal in Oslo gevoerd om daar aangepaste medische verzorging te krijgen. Daar het weer te slecht was, kon dit niet per helikopter gebeuren, maar moest hij met de ambulance naar Oslo overgebracht worden. Rond twee uur vannacht werd hij in het Ullevaal-hospitaal binnengebracht. Er is nog geen verder nieuws over zijn huidige toestand.
 
Volgens de fysioterapeut van Frederikstad, Erik Strøm, heeft Enerly geen of weinig gevoel vanaf de nek, enkel in een schouder en in één van zijn benen. Dat is volgens Strøm een positief aspect. Hij kan zijn benen echter niet bewegen. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties