Kalmar FF
broBrøndby IF
Datum: 10/11/2005 20:35
Competitie: Royal League
Speeldag: Speeldag 1
Kalmar debuteert met gelijkspel
Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Kalmar debuteert met gelijkspel
Foto: © SC

De openingswedstrijd in de Royal League, het duel tussen Kalmar FF en Brøndby IF, eindigde op een 1-1-gelijkspel. Kalmar leek tegen de Deense kampioen lange tijd te gaan debuteren met winst, maar Brøndby kwam in de slotfase alsnog langszij.

Brøndby-trainer Michael Laudrup kon op verschillende van zijn spelers geen beroep doen wegens blessures of interlandverplichtingen. Dat leidde tot een aantal nieuwkomers in het team van Brøndby, waaronder Martin Spelmann. Het jonge talent maakte een goede indruk op de rechterflank, een voor hem nochtans ongewone plaats. Kalmar speelde thuis in het Frederiksskans-stadion en begon gewoontegetrouw met een stevige defensie. Voor de eerste echte actie was het wachten tot op het half uur: de Braziliaan César Santin werkte zich makkelijk voorbij verdediger Trond Andersen. Thomas Rytter kwam Andersen te hulp maar trapte de bal per ongeluk naar Kalmar-speler Lasse Johansson. Die liet de kans niet liggen en zo kwam Kalmar op een onverwachte 1-0-voorsprong. Vijf minuten later kreeg Brøndby een eerste kans via Martin Retov, die het vanop afstand probeerde. Vlak voor het einde van de eerste helft was het Thomas Rasmussen die het doel van Kalmar op een haar na miste.
 
Na de rust was het Brøndby dat de meeste druk kon zetten. Toch hadden de aanvallers Johan Absolonsen en Kim Christensen veel moeite om voorbij de stugge Zweedse verdediging te geraken. Ook het middenveld ondervond er hinder van en het was vooral bij de afwerking dat het vaak mis ging voor de ploeg van Laudrup. Twintig minuten voor het einde dribbelde Martin Retov, een van de uitblinkers, zich voorbij vier Kalmar-spelers. Zijn pass werd door Absolonsen opgepikt maar die werkte slecht af. Twee minuten voor het einde maakte Per Nielsen via een kopbal alsnog de gelijkmaker. Bij winst had Kalmar een slordige 300.000 kronen op zak mogen steken. Door het gelijkspel moesten de Zweden zich met de helft tevreden stellen.