Geen topper, wel labyrint

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Geen topper, wel labyrint
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het mag duidelijk zijn, hoe je het ook keer of draait, zondagnamiddag wordt de ranglijst allicht nog onoverzichtelijker dan voordien. Reden? Leider Oudenaarde mag voor de tweede keer op rij rusten want hun tegenstander en dichtste achtervolger VG Oostende speelt de 1/16de finale tegen Charleroi voor de Belgische beker. Dus sowieso geen topper op deze 11de speeldag. Bovendien is het de beurt aan URS Centre om een weekje verplichte rust te nemen. Het wordt in Vierde A stilaan een labyrint voor wat betreft de indeling van wedstrijden en  napluizen van het klassement. In ieder geval zijn er toch nog interessante duels die de aandacht vragen.
 
Het begint al deze avond waarin drie nocturne’s worden gespeeld. Daar is vooreerst de wedstrijd SV Diksmuide contra Evergem. Twee ploegen die de laatste weken zowat van hun pluimen lieten en onderaan de middenmootkolom  prijken. Winnen is voor beiden de boodschap want het verschil onderaan is miniem klein. Een val naar de kelder zit er dan aan te komen.
 
Wevelgem City speelt deze avond zijn eerste avondwedstrijd bij streekgenoot SK Oostnieuwkerke. Het verschil met Oostnieuwkerke is amper twee punten en alleen dit al zal de thuisploeg stimuleren om Wevelgem te verslaan. Bij Centre bewees City dat ook in moeilijke omstandigheden een netelige situatie kan worden rechtgezet. Of rijgt Oostnieuwkerke de bezoekers aan het spit?
 
SV Rumbeke kan hierbij het grootste profijt halen want geposteerd op een 7de plaats kunnen ze binnendringen bij de topvijf. Met rode lantaarn Gistel als tegenstander kan de thuisploeg zowat op beide oren slapen en trachten er een doelpuntenfeestje van te maken.
 
Ook Zottegem kan stappen dichter komen wat betreft topdrie. Dan moeten de geel-blauwen dan wel een driepunter meegraaien bij WIK Eine. Als Zottegem weer bij schot is zoals vorige week bij Rumbeke (5 doelpunten) dan wacht Eine een warme namiddag.
 
Twee andere wedstrijden zijn vooral belangrijk in de optiek van de degradatiezone. Zo speelt Lovendegem op eigen veld nieuwe troeven uit met de komst van St. Eloois-Winkel. De West-Vlaamse ploeg (8ste)  heeft momenteel drie punten voorsprong en één match minder dan SK Lovendegem. De thuisploeg is het  aan teraden de volle buit te pakken. En dat lijkt zo te zien niet eenvoudig. Vooral in defensief oogpunt zit het niet lekker bij Lovendegem-trainer Tom D’Hondt want door blessureleed kan hij geen beroep op zeven verdedigers. Het wordt meteen kunst-en vliegwerk om een compacte verdediging in mekaar te timmeren.
 
Net als het getormenteerde Lovendegem staat er ook veel op het spel  voor Peruwelz en E. Aalter. Peruwelz speelt gastheer en dat maakt de Hengouwse ploeg theoretisch wat sterker. Desondanks mag Aalter niet onderschat want vorige week scoorden de rood-witten een derde driepunter. De voorsprong op  ,,derde laatste’’ Lovendegem is slechts 2 en 1 punt (en). Het is evident dat de verliezer van dit duel een uitermate slechte zaak zou doen.
 
Tenslotte ontvangt het ongeslagen WS Lauwe middenmoter Gent-Zeehaven. Bij winst kan Lauwe even plaats nemen naast leider Oudenaarde al is dat vooralsnog van mindere betekenis. Ongeslagen blijven houdt het vertrouwen warm en dat kan op middellange termijn zijn vruchten afwerpen voor de West-Vlaamse topper. Daarentegen rekent  Gent op Careel, Frechier en de herboren Jacobs om de thuisploeg een loer te draaien. ,,We mikken minstens op een punt’’ aldus een bescheiden Zeehaven-trainer Eric Ceulemans.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties