Stadion: Signal Iduna Park
Drama bij Kaiserslautern
Ruben Verhaeghe

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2:0
Borussia Dortmund ontving Hertha BSC met een vernieuwde centrale verdediging. Kehl en Metzelder waren de verdedigers van dienst. Dortmund stuntte door met een ploeg met een gemiddelde leeftijd van 23,8 jaar aan te treden. Smolarek besliste al in de eerste helft de wedstrijd; hij scoorde twee keer. In de 39ste minuut werkte hij een voorzet van Kringe tegen de netten en op slag van rust kopte Smolarek de 2-0 eindstand tegen de netten. Dortmund stijgt naar de zevende plaats en heeft weer zicht op een plaats die Europees voetbal verzekert.

1. FC Köln - FC Schalke 04 2:2
Na zeven wedstrijden op rij zonder zege stuntte FC Köln vandaag tegen Schalke. Nochtans begon de thuisploeg niet goed aan de wedstrijd. In de 23ste minuut zette Kuranyi de 0-1 na voorbereidend werk van Poulsen. Na de rust speelde Köln beter. De tweede helft was nog maar net begonnen of Benschneider bracht zijn ploeg langszij. Tien minuten later scoorde Epstein zelfs 2-1. Lange tijd zag het er naar uit dat Schalke een nederlaag toegediend zou krijgen maar Ebbe Sand vergalde het feestje van de thuisploeg in de 86ste minuut.

Bor. M'gladbach - Bayer Leverkusen 1:1
Het stond in de sterren geschreven dat Mönchengladbach en Leverkusen de punten zouden delen. Maar liefst wtaalf van de veertien laatste wedstrijden eindigden op een gelijkspel. Roque Junior gaf na vijf minuten al een assist aan Rolfes die netjes afwerkte: 0-1. In de vijftiende minuut maakte Polanski op aangeven van El Fakiri gelijk en de stand bleef bij 1-1. Ook de kaartenlast werd gedeeld: Strasser en Fukal kregen geel voor Mönchengladbach, Schneider en Voronin pakten geel voor Leverkusen.

Arminia Bielefeld - Bayern München 1:2
Op papier kreeg de competitieleider een gemakkelijke opdracht. Zonder Ballack en met een enorm gemotiveerd Bielefeld bleek het echter een moeilijk opdracht om te winnen. Na een uur bracht Boakye de thuisploeg zelfs op voorsprong. Bayern wachtte zijn moment af en sloeg in de laatste twee minuten twee keer toe. In de 82ste minuut maakte Pizzaro de 1-1 en in de toegevoegde tijd gaf diezelfde Pizzaro de genadesteek aan Bielefeld. Guerrero gaf tweemaal de assist.

Werder Bremen - VfL Wolfsburg 6:1
Voor de tweede keer dit seizoen ontving Bremen Wolfsburg. In de Duitse beker haalde Bremen het na verlengingen met 5-4. Vandaag onderscheidde de thuisploeg zich en gaf Wolfsbrug maar liefst zes doelpunten om de oren. Na de eerste helft stond de thuisploeg 2-0 voor na een vroeg doelpunt van Baumann en een treffer vlak voor de rust van Borowski. Borowski scoorde niet lang na de rust 3-0. In de 57ste minuut kon Klimowicz de eerredder maken na een voorzet van Karhat. Klose scoorde nog twee keer (4-1 en 6-1) en Naldo nog één keer voor Werder Bremen.

1. FC Kaiserslautern - 1. FC Nürnberg 1:3
Het duel in de onderste regionen van de Bundesliga tussen Kaiserlautern en Nürnberg heeft een zeer onverwachte afloop gekend, zij het dan niet op sportief vlak. Banovic bracht Nürnberg met een vrije trap op voorsprong. Een minuut later gaf Riedl een voorzet die Blank in doel werkte. De stand bij de rust was 1-1. In het laatste westrijdkwartier ging Kaiserslautern volledig kopje onder. Müller maakte in de 78ste minuut 1-2 en in de 81ste minuut zette Saenko de 1-3 eindstand vast. Na de wedstrijd werd trainer Michael Henke van Kaiserslautern ontslagen omdat de rode lantaarn al tien opeenvolgende wedstrijden niet wist te winnen. Voorzitter René Jäggi diende, na Henke ontslagen te hebben, zelf zijn ontslag in.