België in pot 4 bij loting voorronde EK 2008

Luc Goderis
| 0 reacties
België in pot 4 bij loting voorronde EK 2008
Foto: © SC

Bij de loting voor de kwalificaties voor het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk zal België straks slechts in de vierde pot zitten.  De loting van de zeven groepen vindt op 27 januari in het Zwitserse Montreux plaats.

Griekenland, de regerende Europese kampioen, is het topreekshoofd in pot 1.  Naast Griekenland zitten ook Nederland, Portugal, Engeland, Tsjechië, Frankrijk en Zweden in de urne der reekshoofden.

Duitsland werd slechts als tweede reekshoofd ingeschat en krijgt in pot 2 het gezelschap van Kroatië, Italië, Turkije, Polen, Spanje en Roemenië.

Servië & Montenegro zit in pot 3 net als WK-debutant Oekraïne, Rusland, Denemarken, Noorwegen, Bulgarije en Slovakije.

België kan zeker niet Bosnië-Herzegovina, Ierland, Letland, Israël, Schotland of Slovenië loten. Die landen zitten immers samen in pot 4. 

In pot 5 zitten Hongarije, Finland, Estland, Wales, Litouwen, Albanië en Ijsland. 

Pot 6 bevat Georgië, Macedonië, Wit-Rusland, Armenië, Noord-Ierland, Cyprus en Moldavië.

De allerkleinste broertjes Liechtenstein, Azerbeidzjan, Andorra, Malta, Faeröer, Kazachstan, Luxemburg en San Marino bevolken pot 7.

De gastlanden Oostenrijk en Zwitserland zijn automatisch geplaatst voor de eindronde, terwijl de overige teams geloot worden in één groep van acht en zes groepen van zeven teams.  De top-2 van elke groep plaatst zich voor de eindronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties