Mijlpaal voor Del Piero

Maarten Vandenabeele

Vandaag plaatsten Palermo en Juventus zich voor de volgende ronde van de Coppa Italia. Het grootste nieuws van de avond was echter dat Alessandro Del Piero na vanavond de beste doelschutter aller tijden van Juve is geworden.

Juventus vierde de terugkeer van Gianluigi Buffon, die dit seizoen enkel maar de heenwedstrijd speelde tegen Fiorentina. In de competitie kwam hij nog niet in actie. Al na 9 minuten scoorde Del Piero de 1-0. Niet zomaar een doelpunt, want Pinturicchio stak zo clubmonument Boniperti voorbij in de all-time ranking van topscorer van Juventus. Voor de Bianconeri scoorde hij 183 keer. Daar bleef het niet bij want even later schilderde hij een vrije trap in doel: 2-0. Enkele ogenblikken later maakte Mutu er 3-0 van en kon Juve gerust zijn: na de 2-2 uit de heenmatch was de volgende ronde bereikt. In een overbodige 2e helft scoorde Del Piero nog eens, ditmaal op penalty. Bojinov kon de pil voor de Viola wat vergulden: 4-1.

Palermo had een op papier makkelijke opdracht na de 0-0 in Bari. Tegen de Serie B-club werd in Sicilië met liefst 5-4 gewonnen. De Rosaneri kwamen 5-2 voor, maar moesten uiteindelijk nog bibberen op het eind. Vantaggiato en Pagano maakten doelpunten van Gonzalez en Corini (op strafschop) ongedaan. Toen Codrea, Terlizzi en opnieuw Gonzalez voor een kloof zorgden, leek alles gespeeld. Bari knokte zich nog in de wedstrijd via Santoruvo en Anaclerio maar kwam net te kort voor de 5e treffer, die hen in de kwartfinales had gebracht.