Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Hindmarsh Stadium
Adelaide haalt het ook van Perth

Adelaide United blijft in de winning-mood. Ook Perth Glory kon de leider niet afstoppen en stapte na 90 minuten met een 2-1 verlies van het veld.

Adelaide startte enorm sterk en dat resulteerde na drie minuten al in een doelpunt. Shengqing Qu sneed vanop links naar binnen en deponeerde de bal in doel. Perth schoot wakker, maar dat resulteerde niet in een doelpunt. Bijna was het zelfs 2-0, maar de lijnrechter oordeelde dat Perth-goalie Jason Petkovic nog voor de lijn de kopbal van Michael Valkanis onschadelijk maakte.

Het was maar uitstel van executie, want in de 70ste minuut maakte Ross Aloisi er 2-0 van. Nick Ward kon nog namens Glory vier minuten voor tijd tegenscoren, maar toen was het kalf al lang verdronken.

Adelaide heeft met nog drie reguliere speeldagen te gaan twaalf punten voorsprong op Sydney FC. Weet Sydney hun komende wedstrijd niet winnend af te sluiten, dan gaat Adelaide als nr. 1 van de reguliere competitie de play-offs in. Perth blijft op de vijfde plaats staan, maar kan met de nodige dosis pech na dit weekend al op vijf punten van de vierde plaats volgen met nog negen punten te verdienen. De eerste vier van de reguliere competitie gaan door middel van play-offs onder elkaar uitmaken wie de eerste kampioen van de A-League wordt.