Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade de l'Aube
Auxerre ziet Lille verder uitlopen

Auxerre is er niet in geslaagd een overwinning te behalen op het veld van degradatiekandidaat Troyes. De club van Luigi Pieroni onderging in de eerste helft het spel en kon op het uur de gelijkmaker scoren. Meer zat er niet meer in. Zo ziet Auxerre Lille, dat wel won, verder uitlopen.

Troyes, dat op de zeventiende plaats staat in de Ligue 1, domineerde de eerste helft en kon vijf minuten voor rust ook verdiend op voorsprong komen. Dallet kon na een mooie actie de bal tot bij Ba werken, die de 1-0 op het bord trapte.

De tweede helft was voor de bezoekers. Dat rendeerde op het uur toen Luigi Pieroni de bal naar Kahlenberg paste. Met zijn eerste balcontact maakte de Deen zijn vijfde competitietreffer. Meer dan 1-1 zat er niet meer in.

Geen winnaar dus in deze derby. Troyes telt nu vijf punten meer dan Strasbourg, dat op de achttiende, en dus degradatieplaats, staat. Auxerre telt drie punten minder dan Lille, en staat vierde.