Competitie: Futsal (zaal)
Speeldag: Speeldag 23
Limburgs treffen onbeslist
Eddy Leysen

Minicup Lommel en Cobra Primus Hasselt maakten er een spannende wedstrijd van, met suspens van in de openingsminuut tot aan het laatste fluitsignaal. Uiteindelijk bleef de wedstrijd onbeslist, vooral doordat Hasselt-doelman Pans een dijk van een wedstrijd keepte.

De wedstrijd begon met een kans voor beide ploegen. Toen Lommel en haast iedereen in het publiek zich opmaakte voor een hoekschop, besliste de scheids er anders over en braken de bezoekers uit. Doelman Kristof Jansen kwam te ver uit, beroerde de bal met de hand buiten zijn doelgebied en kreeg al na amper twee minuten rood. Toch slaagde Chris Corens erin om met een numerieke minderheid te scoren, nadat hij wel erg veel ruimte kreeg. Lommel bleef de betere kansen afdwingen maar doelman Pans gaf geen krimp. Aan de overzijde dolde Rachide Yachou met de defensie en prikte de gelijkmaker tegen de netten. Diezelfde Yachou lag aan de basis van een strafschop, die door thuisspeler Vandervee werd omgezet. Nauwelijks enkele seconden later maakte Yachou zijn fout goed door opnieuw gelijk te maken.

De gemoederen waren mede door enkele merkwaardige beslissingen van het scheidsrechtersduo intussen al wel verhit, maar de derby bleef gezien de hoge inzet fair verlopen. Halfweg de tweede helft kon de jonge Hatouki Lommel weer op voorsprong brengen, maar de vreugde was van korte duur. Een ietwat opgenaaide Samir El Haoual hing de bordjes opnieuw in evenwicht.
Intussen had invallersdoelman Claes, net als zijn collega aan de overzijde, al heel wat schitterende reddingen uit zijn mouw geschud. Een licht toegekende vrijschop, door opnieuw Samir El Haoual binnengepegeld, leek Hasselt in de laatste minuten de overwinning te bezorgen. Maar met een 10-meter bezorgde Chris Corens Minicup toch nog een verdiend punt. [TH]

Doelpunten: 3' Corens (1-0), 11' Yachou (1-1), 13' Vandervee (2-1, strafschop), 13' Yachou (2-2), 31' Hatouki (3-2), 34' en 39' S. El Haoual (3-3 en 3-4), 39' Corens (4-4)