Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stadium Lille Métropole
Lille wint topper met duidelijke cijfers
Ruben Claesen

Anderlecht zal er nog een ferme kluif aan hebben. Lille won namelijk met 3-0 van Bordeaux en staat voorlopig alleen op de tweede plaats. Bordeaux staat met zes op twaalf in de middenmoot.

Bordeaux begon het beste aan de wedstrijd en kwam bijna fortuinlijk op voorsprong toen Makoun tegen zijn eigen deklat kopte. Lille kwam na verloop van tijd beter in de wedstrijd. Het wedstrijdverhaal speelde zich vooral op het middenveld af, met weinig kansen tot gevolg. Op het kwartier had Alonso (Bordeaux) een goeie voorzet in de benen, Faubert kopte goed, maar Sylva redde beter. Lille zocht vooral naar Odemwingie, maar er was te weinig aansluiting. Na een halfuur spelen kwam Lille op voorsprong. Cabaye trapte de bal heerlijk binnen. Drie minuten voor de rust liep de thuisploeg verder uit. Odemwingie vond eerst de lat op z’n weg, maar Bodmer lette goed op en verdubbelde de score. 2-0 was de ruststand.

In de tweede helft controleerde Lille het wedstrijdverloop. Bordeaux leek verslagen en na tien minuten uitte zich dat ook op papier. Een voorzet vanop links van Keita werd door Odemwingie binnengewerkt: 3-0, Bordeaux moest uit een ander vaatje gaan toppen wilde het nog iets halen. Maar dat zou niet meer lukken. Lille won de topper met overduidelijke cijfers, een zege die vooral verdiend was op basis van de tweede helft, als was 3-0 een iets te grote eindstand om het verschil tussen beide teams weer te geven.