marMarseille
lenRC Lens
0-1
59' Aruna Dindane (pen)
Datum: 04/03/2007 21:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade du Vélodrome
Aruna bezorgde Marseille flinke kater
Ruben Claesen

Met zijn elfde treffer van het seizoen heeft Aruna Dindane, weliswaar op penalty, Lens voorbij Marseille getrapt. Marseille kreeg met die 0-1 een ferme tik toegedeeld en staat nu achtste, met tien punten achterstand op Lens (2), dat op zijn beurt weer zes punten voorsprong heeft op Lille en Toulouse.

Erg gesloten, zo kunnen we de eerste helft best omschrijven. Thuisploeg Marseille had het moeilijk om het slot van de bezoekers uit Lens open te breken, eigenlijk kwam het in de eerste vijfenveertig minuten slechts éénmaal in de buurt van een openingstreffer: zeven minuten voor rust kopte Niang door tot bij Pagis, die meteen met een halve volley uithaalde. Itandje zou geklopt geweest zijn, maar de bal ging rakelings naast de kooi van de Lens-goalie. Bij de rust was er dus nog niet gescoord.

In de openingsperiode van de tweede helft dwong L’OM vrij vlug een goede kans af. Nasri gooide een vrije trap voor doel, Civelli kon helemaal vrijstaand met de rug naar doel koppen, de bal ging nipt over. Die van Lens waren nog niet opnieuw wakker: een zeldzame fout in een voor de rest van de wedstrijd solide verdediging. Op het uur kwamen Les Sang et Or op voorsprong: scheidsrechter Bré legde de bal op de stip na een fout van Taiwo op Aruna, de ex-Anderlechtspits mocht de elfmeter zelf omzetten. Eén van de weinige uitblinkers bij de thuisploeg was Samir Nasri. De jonge middenvelder (19) verdeelde het spel voorbeeldig en kon Itandje tien minuten voor tijd het vuur nog eens aan de schenen leggen: hij haalde van ver uit, Itandje moest zich volledig strekken om de 0-1 op het bord te houden. Zo won Lens op een wijze die L’Equipe als catenaccio omschreef, maar wij houden het bij realistisch.