Voorlaatste speeldag had alles

Philippe Crols
| 0 reacties
Voorlaatste speeldag had alles
Foto: © SC

Wie al dacht dat het in ons land spannend was in de titelstrijd moet maar eens kijken wat er zich in Spanje heeft afgespeeld afgelopen weekend. Barcelona leek lange tijd nog in de pole position te zullen belanden voor de titel, maar het is toch Real geworden dat over de beste papieren beschikt met nog een speeldag te gaan.

Real Madrid had voor aanvang van de voorlaatste speeldag evenveel punten als Barcelona, maar een wedstrijd meer gewonnen. Sevilla volgde op twee punten, maar kwam zaterdag niet verder dan een 0-0-gelijkspel bij Mallorca. In Barcelona en Zaragoza werden wel goals gemaakt. Het zag er voor Real allemaal goed uit toen Espanyol de grote buur Barça op achterstand zette na een goal van Tamudo. Toen sloeg Messi letterlijk en figuurlijk toe. Hij scoorde opnieuw op z'n Maradonna's. Dit keer niet na een geweldige solo, wel na een goal met de hand. De scheids had het niet gezien en dus werd de goal goedgekeurd. Ondertussen stond Real aan de rust in het krijt na een strafschop van Milito.

Net na rust leek Barça de macht te grijpen. Messi maakte er in Camp Nou 2-1 van en ook in Zaragoza kwam er 2-1 op het bord. Van Nistelrooy maakte eerst nog wel gelijk, maar op het uur leek opnieuw Milito een einde te maken aan de Madrileense titeldromen. Dat bleef ook zo tot op het allerlaatste moment. Tamudo dompelde de Champions League-winnaar van vorig seizoen in diepe rouw door de 2-2 te scoren. Niets aan de hand, want Sevilla stond slechts 0-0 gelijk en Real stond in het verlies. Net toen scoorde Ruud Van Nistelrooy een tweede keer. Een goal van enorm belangrijke waarde. Op zich is er dus niets veranderd in vergelijking met vorige speeldag, maar het was wel enorm spannend. Als Real volgende week wint is het kampioen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties