Dembele: 'Stijl A'lecht zei me minder dan Willem II'

Dembele: 'Stijl A'lecht zei me minder dan Willem II'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moussa Dembele, de Belgische ster in donkere dagen, heeft nog eens teruggekeken naar de periode toen hij voor Nederland koos. Het jeugdproduct van Germinal Beerschot kon ook naar Anderlecht, maar koos voor een avontuur bij Willem II.

"Anderlecht heeft mij toen een voorstel gedaan en trainer Francky Vercauteren nam me mee op restaurant. Hij heeft me daar verteld dat hij me echt wilde, maar de stijl van Anderlecht zei me gewoon minder dan die van Willem II", aldus Dembele in de krant La Dernière Heure.

"Anderlecht is wel sterker dan Willem II, maar de competities zijn verschillend. Als kind keek ik al liever naar Studio Voetbal dan naar Sportweekend. Bovendien bood Willem II me hetzelfde als Anderlecht. Ook logisch want als zeventienjarige had ik feitelijk nog niks bewezen" gaat Dembele verder.

De spits van AZ Alkmaar zal alleszins nog niet meteen terugkeren naar de Jupiler League. Zijn grote droom is om in de Spaanse Primera Division aan de slag te kunnen. Enkel op het einde van zijn loopbaan wil hij in België afsluiten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties