FP Houthalen - Genk
RSD Edegem
Datum: 14/09/2007 21:15
Competitie: Futsal (zaal)
Speeldag: Speeldag 2
Edegem sterker dan Houthalen
Edegem sterker dan Houthalen
Foto: © SC

Door de mooie prestatie bij Houthalen/Genk staat RSD Edegem nu op de eerste plaats van de rangschikking voor Seraing dat een slechter doelgemiddelde heeft. Edegem kan met trots terugblikken op een prima prestatie met veel doelpunten, goede organisatie en degelijk samenspel.

Na 1’ liet Stegemann de opener liggen en Edegem was gewaarschuwd. Het nam het heft in handen en na 3’ scoorde El Haoual 0-1 na een mooi getrapte vrijschop van Roose. Na 5’ verdubbelde Jaffal met een schuine loeier de score tot 0-2. Houthalen werd wakker en begon beter in de partij te komen met de 1-2 van El Allouchi, die een vrijschop ineens inschoot, tot gevolg. Rousseau redde tweemaal op de lijn op pogingen van Castallana en Coppola en aan de overzijde miste een kanonbal van Vercauteren nipt doel. Ook een mooie 1-2 van Jaffal met Vercauteren werd op de lijn gemist door Pascal. Een hevige Stegemann miste aan de overzijde zelfs voor een leeg doel. Na een assist van Vercauteren kwam er toch de 1-3 van El Haoual. Amper een minuut later was er een assist van Ajouaou en na een borstcontrole kwam de 1-4 dankzij El Haoual. Houthalen kwam beter opzetten met mooie acties van ondermeer Coppola en op een diefje scoorde El Yahiaoui 2-4, meteen de ruststand.

Bij de herneming waren er wisselende kansen voor beide teams maar het was Kasmi die na 29’ een bal schitterend uit de voeten van een thuisspeler haalde en voor de 2-5 zorgde.  Een loeier van Coppola werd door Rousseau met een wereldsave gestuit maar na 31’ ging El Allouchi ongehinderd door op doel voor de 3-5. Het werd opnieuw spannend en Edegem stak een tandje bij. Ajouaou passte naar El Haoual en die liet de 3-6 niet liggen. Roose schoot op de staak en HH-coach Leone zette Coppola vliegende keeper. Daardoor werden er achteraan openingen gecreëerd maar Edegem verkwanselde ze tot eindelijk na 37’ Kasmi na een doorbraak mooi in een leeg doel afwerkte. Castellana raakte nog de staak maar de partij was gespeeld.