IK Start
rosRosenborg BK
Datum: 15/09/2007 20:00
Competitie: Eliteserien
Speeldag: Speeldag 20
Martin Ã…rst houdt Rosenborg in bedwang
viki meeuwis
| 0 reacties
Martin Ã…rst houdt Rosenborg in bedwang
Foto: © SC

Gisterenavond werd de eerste wedstrijd van de twintigste speeldag in de Tippeligaen afgewerkt. Rosenborg trok naar de Sør Arena waar het Start partij gaf. Start verkeert nog steeds in degradatiegevaar en dat heeft trainer Stig Inge Bjørnebye de das omgedaan. Hij werd vervangen door de Zweed Benny Lennartsson.
 
Start kende een moeilijk begin van de wedstrijd en moest even wennen aan het nieuwe 4-4-2 systeem. Zowel Hulsker als Inge André Olsen stonden in de basis. Met tien minuten gespeeld wist Bernt Hulsker de bal met zich mee te nemen en Fredrik Stoor uit te schakelen waarna hij de bal hard voorbij een kansloze Lars Hirschfeld in doel schoot. De euforie zou maar van korte duur zijn want twee minuten later kon Mikael Dorsin de gelijkmaker binnenwerken vanop twaalf meter. Het leek erop dat beide ploegen zich bij deze gelijkstand neerlegden want voor de rust was er geen noemenswaardige actie meer te zien.
 
Na de pauze kreeg Rosenborg meteen twee goede kansen zonder dat het ook tot doelpunten leidde. Keeper Høie kon de bal niet bijhouden waarna Riseth die in doel probeerde te koppen maar de bal ging net naast. Even later wist Dorsin de bal bij Koné te krijgen die een schot op doel richtte, Høie kon de bal afweren en net erna ook de rebound actie van Steffen Iversen. Met nog 25 minuten te spelen kon Ole Martin Årst het verschil maken voor Start, aan de basis lag een fout in de verdediging bij Rosenborg. Basma kopte de bal terug naar Hirschfeld maar veel te zwak zodat Årst de kans kreeg om toe te slaan en de bal achter Hirschfeld in doel te werken. Minuten later kwam Årst nogmaals alleen voor doel maar dit keer wist Hirschfeld de bal uit doel te houden.
 
Start doet met het behalen van de drie punten een goede zaak. Het heeft nu negentien punten, eentje meer dan Odd Grenland dat het vanavond moet opnemen tegen Stabæk.
 
Start – Rosenborg: 2-1
 
Start (4-4-2): Høie - Pedersen, Håland, Olsen, Paulsen - Borre, Santiago, Strømstad, Børufsen (’55 Kleiven) - Årst, Hulsker
 
Rosenborg (4-3-3): Hirschfeld – Stoor (’83 Nordvik), Basma, Koppinen, Dorsin - Sapara, Riseth, Skjelbred - Iversen, Koné, Traoré (’77 Ya Konan)
 
Doelpunten: 1-0 Hulsker (‘11), 1-1 Dorsin (‘13), 2-1 Årst (‘65)
 
Gele kaarten: Start: Hulsker, RBK: Koppinen, Riseth, Traoré
 
Scheidsrechter: Espen Berntsen
 
Toeschouwers: 11 870
 
Foto: Benny Lennartsson (Scanpix)