Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Central Coast Stadium
Sydney wint absolute thriller

In een absolute thriller is Sydney FC er in geslaagd om Central Coast Mariners in hun inhaalwedstrijd te verslaan. De leider in de A-League kwam al snel 2-0 voor, maar in de allerlaatste seconde wist Sydney nog met 5-4 te winnen.

De wedstrijd is amper gestart of bij de Mariners mogen ze al juichen. Na een fout op Tom Pondeljak trapt Mile Jedinak de daaropvolgende vrije trap binnen, al wijkt de bal onderweg nog af. Na een kwartier levert Pondeljak met een perfecte voorzet een assist, want John Aloisi maakt er 2-0 van. Nog geen minuut later krijgt de feestvreugde wel een domper. Doelman Danny Vukovic raakt de bal met de handen buiten het strafschopgebied en wordt uitgesloten. Sasho Petrovski wordt opgeofferd voor reserve-doelman Matthew Trott. Het duurt echter meer dan een kwartier eer Sydney van de numerieke meerderheid kan profiteren. Iain Fyfe kopt de zesde hoekschop van Sydney, geleverd door Ufuk Talay, tegen de netten.

Vlak na de rust staan de bordjes terug in evenwicht. Trott kan een poging van Tony Popovic nog afweren, maar Terry McFlynn is als eerste bij de rebound en trapt de 2-2 tegen de netten. Central Coast gaat echter niet voor het punt en trekt opnieuw ten aanval. Op het uur levert dat een strafschop op na een fout van Popovic op Matt Simon. Greg Owens zet de strafschop om en brengt de leider terug op voorsprong. Niet voor lang, want in de 70ste minuut tekent invaller Adam Biddle met een schot door de benen van Trott voor de 3-3. Vijf minuten later komt Sydney zelfs op voorsprong nadat een andere middenvelder, Brendon Santalab, met een prachtig schot in de draai Trott verslaat. Nog is het echter niet gedaan, want vijf minuten voor tijd weet Adam Kwasnik, nog een invaller, de 4-4 te scoren. En wanneer niemand het nog verwacht, verandert Adam Kwasnik zichzelf van hero tot zero in de 95ste minuut. De aanvaller raakt in zijn eigen strafschopgebied de bal met zijn hand, wordt uitgesloten en Ufuk Talay trapt met de laatste toets uit de wedstrijd de bal tegen de netten en bezorgt zo Sydney de overwinning in een van de schitterendste wedstrijden ooit in de A-League.

Ondanks deze nederlaag blijft Central Coast Mariners op kop met drie punten voorsprong op Queensland Roar. Met nog vier wedstrijden te gaan, zijn ze echter nog niet zeker van de titel in de reguliere competitie. Sydney FC spring dankzij deze overwinning over Adelaide United naar de vierde plaats, de laatste plaats die recht geeft op een ticket voor de play-offs.