nanNancy
olyLyon
0-1
1-1
Datum: 22/12/2007 17:10
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade Marcel Picot
Nancy houdt Lyon op een draw in topper
Mathias Dumarey
| 0 reacties
Nancy houdt Lyon op een draw in topper
Foto: © SC

Gisterenavond stond in Lotharingen de topper op het programma tussen Nancy en Olympique Lyon. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

AS Nancy en Olympique Lyon speelden 1-1-gelijk in de Franse topper. Het was wel de thuisploeg die het beste van het spel had, maar telkens stond Lyon-doelman Rémy Vercoutre in de weg. Vlak voor rust kwamen de bezoekers wel goed weg toen een kopbal van Marc-Antoine Fortuné op de paal uiteenspatte.

Lyon moest het vooral van countervoetbal hebben en op het veld van Glasgow Rangers hadden ze al bewezin dat spelletje goed te kunnen. Vooral Karim Benzema was een kwelgeest voor de Nancy-verdediging. Tien minuten voor affluiten leek Lyon alsnog met de overwinning te gaan lopen toen invaller Milan Baros zijn voet zette tegen een voorzet van Hatem Ben Arfa en hij zo Nancy-doelman Gennaro Bracigliano kon verschalken. 

Drie minuten voor tijd kwam Nancy alsnog gelijk toen Vercoutre kansloos was op een volley van Chris Malonga na een hoekschop van Benjamin Gavanon. Lyon gaat de winterstop in met 39 punten uit negentien duels. Nancy heeft voorlopig vier punten minder.