Maaroufi: 'Geen verschil tussen Rutten en Mancini'

Nico Wieme
| 0 reacties
Maaroufi: 'Geen verschil tussen Rutten en Mancini'
Foto: © SC

Ibrahim Maaroufi maakte onlangs de overstap van Inter Milaan naar FC Twente. De beloftevolle middenvelder wil nu in Nederland zijn kunstjes tonen.

Ibrahim Maaroufi laat in Voetbal International optekenen dat zijn keuze voor Twente sterk beïnvloed werd door de aanwezigheid van trainer Fred Rutten. “Hij gelooft ontzettend in mij. Rutten heeft me al heel veel geleerd in de PSV-jeugd. Geloof me: die man is echt een geweldige trainer. Ik wil hem zo graag laten zien wat ik in Italië heb geleerd. Dat is echt ontzettend veel. Maar wat wil je, als je twee jaar lang iedere dag met zulke topvoetballers traint.”
 
Over zijn tijd in Italië vertelt de Belgische Marokkaan niets dan goeds. “Kort voor ik naar FC Twente vertrok heb ik nog een gesprek gehad met Roberto Mancini (trainer van Internazionale, nvdr.). Hij heeft alle mogelijke aandacht gehad voor mij. Twee jaar lang. Maar niet alleen hij. De grote jongens van Inter stonden ook altijd voor me klaar. Ik heb zo ontzettend veel gehad aan Esteban Cambiasso, Patrick Vieira, Zlatan Ibrahimovic en Maxwell.”
 
Maaroufi’s verhaal bij Inter is echter nog niet ten einde. De middenvelder wordt door de Italianen voor anderhalf jaar verhuurd aan Twente, dat wel een koopoptie kon bedingen. “Mancini zei me: 'Ibrahim, ga naar FC Twente en geniet. En mocht je hier terug willen keren, dan staat de deur altijd voor je open.' Het avontuur Inter is dus nog zeker niet voorbij.”
 
Voor de 19-jarige speler is er niet echt een groot verschil tussen Mancini en Rutten. “Rutten is niks minder dan Mancini, ze zijn in mijn ogen van hetzelfde niveau. Ze zijn allebei zeer goed in het motiveren van spelers en bovendien straight. Bovendien kunnen ze met alle type spelers in de groep overweg en bij zowel Inter als FC Twente zie je dat terug in de resultaten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties