Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Energy Australia Stadium
Newcastle met anderhalve been in de finale

Newcastle Jets staat reeds met anderhalve been in de Grote Finale van de play-offs. In de heenwedstrijd van de Grote Halve Finale versloeg het immers Central Coast Mariners met 2-0.

Op het kwartier komt Sasho Petrovski namens Central Coast dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal wordt door verdediger Jade North van de lijn gehaald. Halverwege de eerste helft wordt er wel gescoord en het is de thuisaanhang die mocht juichen. James Holland stuurt de bal in het strafschopgebied en Adam Griffiths kopt de bal al duikend in het doel. Twee minuten later krijgt Newcastle de ideale gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Na een fout van Jade North krijgt de bezoekende ploeg een strafschop, maar John Aloisi trapt de bal langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor de rust verdient Central Coast de gelijkmaker. Nadat Aloisi eerst de bal op de paal trapt, scoort hij in de daaropvolgende actie, maar zijn doelpunt wordt onterecht afgekeurd voor buitenspel.

De tweede helft is van een veel minder niveau. Beide ploegen lijken moe en komen niet meer aan uitgespeelde kansen toe. Vijf minuten voor tijd is er toch nog opwinding. Andre Gumprecht brengt James Holland neer in het strafschopgebied en Newcastle krijgt een penalty. Joel Griffiths laat de kans niet liggen en verdubbelt de voorsprong.

Met deze overwinning staat Newcastle met anderhalve been in de Grote Finale. Voor Central Coast is er echter nog niets verloren. Weten ze zich niet te kwalificeren over twee weken, dan kunnen ze via de Kleine Finale nog in de Grote Finale geraken. In de Kleine Finale ontmoeten ze dan de winnaar van de Kleine Halve Finale. In de heenwedstrijd van de Kleine Halve Finale speelden Queensland Roar en Sydney FC vrijdag 0-0 gelijk.