Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade Louis II
Lyon makkelijk over Monaco
Arno Reynders

De Franse leider Lyon heeft ook op het veld van Monaco geen punten laten liggen. Het won verdiend met 0-3.

Het leek geen gemakkelijke verplaatsing te worden voor Lyon. Op het veld van Monaco heeft de kampioen het nooit gemakkelijk. Toch was de klus al in een kleine 40 minuten geklaard. Lyon startte zeer fel aan de wedstrijd. Rond de 20ste minuut was het al raak. Kader Keita schoot de bal tegenvoets in doel. Lyon ging door op zijn elan. Diezelfde Keita schoot dik een half uur ver op de paal, maar Fred was goed gevolgd en tikte de rebound binnen. Lyon wilde zijn voorsprong nog uitbreiden en dat lukte ook. Uitblinker van de wedstrijd Keita lobde de bal knap over Monaco-doelman Ruffier.

Lyon doet zo een eerste gooi naar de landstitel. Het staat momenteel negen punten voor op eerste achtervolger Bordeaux, dat nog wel een wedstrijd te goed heeft.