Speeldag: Finale
Stadion: Lokomotiv Stadion
CSKA wint Russische beker
Luc Goderis

CSKA Moskou heeft zaterdagmiddag de Russische beker in de wacht gesleept. Amkar Perm bleek geen hapklare brok te zijn. De Moskovieten haalden een 0-2 achterstand op, en pas na verlengingen en strafschoppen trokken ze uiteindelijk aan het langste eind.

Amkar leek aanvankelijk op weg te zijn naar een stuntzege.  Het team uit Perm liep in de twintig minuten na de herneming uit tot 0-2.  Net voor het uur zorgde Nikola Drincic voor het openingsdoelpunt en een goede vijf minuten later verdubbelde Tomislav Dujmovic de voorsprong.

CSKA vocht zich snel terug in de wedstrijd en amper tien minuten later was alles opnieuw te herdoen.  Via de Braziliaanse spitsenduo Vagner Love en Jo Alves sleepte CSKA verlengingen uit de brand.  Daarin werd niet meer gescoord, waarna de strafschoppenserie in het voordeel van CSKA eindigde.  Voor de Moskovieten knalden Yuri Zhirkov, Vagner Love, Jo Alves en David Janczyk allen binnen.  Voor Amkar miste Drincic en zag Dujmovic zijn elfmeter gestopt.  Martin Kushev schoot wel nog raak, maar toen was voor zijn team het kalf al verdronken.