Speeldag: Ronde 2
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Europa nog ver weg voor G. Beerschot
Steurbaut Kersten

Germinal Beerschot is er niet in geslaagd om in de tweede ronde van de Intertoto een goede uitgangspositie bijeen te voetballen tegen Neftchi Baku uit Azerbeidzjan. De Antwerpenaren bleven steken op een 1-1 gelijkspel.

Geen tegendoelpunt en minstens één of twee keer scoren. Dat was de opdracht voor Germinal Beerschot, indien het haar kansen op Europees voetbal gaaf wou houden.

De thuisploeg startte het best aan de partij. Dat resulteerde in een verdiende voorsprong iets na het kwartier. Sanharib Malki zag zijn bal via de lat in de goal belanden. De scheidsrechter twijfelde even of de bal wel achter de lijn was geweest, maar op aangeven van de lijnrechter gaf hij toch toe.

Lang duurde het Antwerpse feestje echter niet. Met een afstondschot recht in de kruising bracht
Admaia de stand in evenwicht. Germinal Beerschot even aangeslagen, maar op slag van rust waren de Ratten er toch nog dicht bij. Een Neftchi-verdediger moest zelfs redding brengen op de lijn.

Met Khalilou Fadiga voor Paul Kpaka probeerde Harm Van Veldhoven na de rust het tijd nog te keren, maar Germinal Beerchot slaagde er niet meer in om te scoren. Didier Dheedene kreeg van op de strafschopstip nog de beste kans, maar de verdediger schoot de bal hoog over. Niet veel eerder had Dheedene al een wenkende kans naast geschoten.
Geen broodnodige overwinning dus voor Germinal Beerschot en een tegentreffer. De weg van Het Kiel naar Europa is nog heel lang.