'Zo snel mogelijk akkoord bereiken met Hamburg'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Zo snel mogelijk akkoord bereiken met Hamburg'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks de druk van Hamburger SV heeft Jean-François de Sart Vincent Kompany toch opgeroepen voor de Olympische Spelen. “Wij volgen de regels van de FIFA”, klinkt het aan de Houba de Strooperlaan in Brussel.

Vincent Kompany wil graag mee naar de Olympische Spelen, maar zijn club, Hamburger SV, ziet de verdediger niet graag naar China vertrekken. Kompany mist zo de twee eerste wedstrijden van de Bundesliga. Bovendien komt de speler mogelijk oververmoeid terug en is hij niet meteen inzetbaar.
 
Hamburger SV is echter verplicht om Kompany af te staan. “De Olympische Spelen zijn onderhevig aan de reglementen van de FIFA”, onderstreept Michel Sablon, technisch directeur van de Belgische voetbalbond. Indien Hamburg Kompany weigert vrij te geven, wordt de speler geschorst en mag de club hem niet opstellen van vijf dagen voor het begin van het Olympisch tornooi tot vijf dagen na de finale op 23 augustus.
 
“Ik hoop dat we zo snel mogelijk met Hamburg een akkoord kunnen bereiken”, zegt De Sart. “We moeten zo snel mogelijk een oplossing vinden. Kompany is een belangrijke speler met de nodige ervaring en kwaliteiten. Hij is heel gemotiveerd en kan de ploeg mee op sleeptouw nemen. Als hij niet meegaat, moeten we naar een oplossing zoeken, maar we hebben gelukkig een heel polyvalente groep.”

Win twee tickets voor België – Nederland, de laatste oefenwedstrijd van de Olympische selectie voor de afreis naar Peking. Meer info over deze wedstrijd vindt u hier.
In 1920 werden de Olympische Spelen in Antwerpen georganiseerd. Welk land won toen goud op het Olympisch voetbaltornooi ?
Stuur het juiste antwoord op bovenstaande vraag naar secretariaat@voetbalkrant.com en win één van de 20 duo-tickets (waarde 50 €) voor België Nederland. De wedstrijd vindt plaats op woensdag 23 juli om 20.30 in de Cristal Arena van Racing Genk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties