Nieuw-Zeeland
belBelgië
Datum: 13/08/2008 13:45
Competitie: Olympische Spelen
Speeldag: Speeldag 3
Belgen zonder moeite voorbij Nieuw-Zeeland
T. Coremans
| 0 reacties
Belgen zonder moeite voorbij Nieuw-Zeeland
Foto: © SC

Onze nationale Olympische trots heeft zijn laatste wedstrijd in de groepsronde gewonnen. Ditmaal moesten de Nieuw-Zeelanders eraan geloven. België neemt het in de kwartfinales op tegen Italië.


Na een overtuigende prestatie wisten onze Rode Duivels zich makkelijk te kwalificeren voor de kwartfinales. Nieuw-Zeeland werd zonder moeite met de kleinste zege geklopt. Faris Haroun kon vrij inkoppen na mistasten van doelman Spoonley. België weefde een karrenvracht aan kansen bij elkaar maar sprong daar zeer kwistig mee om. Kevin Mirallas zal tegen Italië de oogkleppen af moeten zetten. De aanvaller miste te veel kansen terwijl er telkens afspeelmogelijkheden waren.

Een moeizame start aan weerskanten bracht aanvankelijk weinig soelaas. De verkenningsronde sleepte aan ondanks de dominantie van de Belgen. Onze landgenoten verzamelden verscheidene kansjes maar doelman Spoonley kwam nooit echt in gevaar. Peverley kon zich op het kwartier doorzetten op rechts. Niemand leek echter te geloven in de kans. De bal ging laag voorbij de kooi van Logan Bailly.

Halverwege het eerste bedrijf kwamen de Belgen aan de beste kans van de wedstrijd. Jan Vertonghen haalde uit met een harde schuiver over de grond. De Ajacied zag zijn poging tegen de paal stranden. De herneming werd door Mirallas onbegrijpelijk in de armen van Spoonley getrapt. De tegenstander bracht weinig bij aan het spel. Zij lieten het initiatief bij onze Rode Duivels. Na een hoekschop en het daaropvolgende mistasten van doelman Spoonley kon Haroun simpel binnenkoppen: 0-1. De manschappen van bondscoach De Sart domineerden maar konden hun stempel amper drukken. Zonder diep te moeten gaan verdwenen de jonge Duivels met een voorsprong richting de kleedkamers.

Na grondig overleg tijdens de rust verschenen alle tweeëntwintig acteurs opnieuw op de grasmat. Ellensohn mocht in de beginminuut van de tweede helft meteen terug naar de catacomben. Hij kreeg na een forse overtreding op Thomas Vermaelen een overdreven rode kaart toegediend. Met de numerieke meerderheid leek de wedstrijd gespeeld. België speelde bij momenten de tegenstander van de mat maar verzuimde te scoren. De Mul en Dembele kwamen dicht bij de bevrijdende tweede treffer.

Terwijl De Mul zich op de flanken uit de naad werkte, stapelde Mirallas de gemiste kansen op. Nieuw-Zeeland was niet meer op te merken aan het doel van Bailly. Na een hoekschop voor de Belgen kwam de bal voor de voeten van Maarten Martens. De aanvallende middenvelder nam de bal knap in één tijd op de slof. Zijn poging raakte de deklat. België miste scherpte en kon de score niet verder uitdiepen. 0-3 op het scorebord had gekund maar bleek door onze inefficiënte landgenoten moeilijk realiseerbaar.

Olympische Spelen

 Speeldag 3