Speeldag: Speeldag 18
Stadion: HSH Nordbank Arena
HSV verdringt Bayern van leidersplaats
Philippe Crols

Hamburger SV is nog zeker tot zaterdagnamiddag de leider in de Bundesliga. De troepen van trainer Martin Jol smeerden Bayern München vrijdagavond meteen een nederlaag aan. Het was voor Bayern al van 27 september 2008 geleden dat het nog eens verloor.

Bayern maakte eerder deze week nog veel indruk tijdens de bekerwedstrijd te Stuttgart. Toch begon de thuisploeg het best aan de partij. Na twee minuten probeerde Jonathan Pitroipa al eens vanop afstand. Niet veel later voorkwam Bayerndoelman Michael Rensing de voorsprong voor HSV. Hij kon een trap van Piotr Trochowski nog met de vingertoppen beroeren. HSV domineerde en Bayern kwam er slechts zelden uit. Na een halfuur leek Luca Toni toch te scoren, maar scheidsrechter Knut Kircher had een fout gezien. Net voor de rust was het prijs aan de overkant. Rensing weerde een schot van David Jarolim nog wel af, maar Mladen Petric (foto) trapte in de herneming de 1-0 in doel.

Diezelfde Petric was meteen na de pauze opnieuw gevaarlijk. De paal hield hem van zijn tweede goal. Bayern kwam in de tweede helft wel beter voor de dag. HSV-doelman Frank Rost moest bij de pinken zijn op een kopbal van Miroslav Klose en ook Toni was opnieuw gevaarlijk met het hoofd. De beste mogelijkheid voor Bayern noteerden we acht minuten voor tijd. Invaller Tim Borowski vond van dichtbij Jerome Boateng op zijn weg.

HSV is voorlopig leider. Het heeft een punt meer dan Bayern en Hoffenheim. Die club speelt zaterdag nog wel in eigen huis tegen Cottbus.