Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Willem II Stadion
Volendam is nog lang niet dood
Jimmy Wouters

FC Volendam doet weer volop mee in de strijd op een verlengd verblijf in de Eredivisie. Het Andere Oranje versloeg dinsdagavond Willem II met 1-2 en nadert nu tot op 1 punt van De Graafschap.

Aan de eerste uitoverwinning van Volendam was helemaal niets op af te dingen. Net als afgelopen zaterdag (uit bij NAC Breda), was Volendam ook in Tilburg de betere ploeg.

De bezoekers startten uitstekend aan de partij, maar kenden pech nadat het schot van Rowin Van Zaanen tegen de paal strandde.

Willem II wachtte af en kwam op de tegenaanval op voorsprong. Na amper vijf minuten werd Zijler in de zestien gevloerd door Bakens, waarna Swinkels de penalty feilloos omzette.

Het doelpunt werkte echter niet bevrijdend voor de Tilburgers. De ploeg bleef krampachtig voetballen, terwijl Volendam er net een schepje bovenop deed. De bezoekers kregen kansen, maar moesten wel tot de 58e minuut wachten alvorens Van Zaanen de gelijkmaker in doel kon tikken.

De bezoekers gingen op zoek naar meer en zagen vijf minuten voor tijd hun aanvalslust beloond worden. Na een warrige situatie was Schilder het attenst en bezorgde hij zijn ploeg drie levensbelangrijke punten. (AN)