Ajax-fans teleurgesteld over nieuwe thuisoutfit

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ajax-fans teleurgesteld over nieuwe thuisoutfit

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax Amsterdam speelt volgend seizoen in een nieuwe thuisoutfit, maar het model is niet naar de zin van de fans. Er zouden op het shirt namelijk drie rode strepen op de mouwen verschijnen in plaats van twee.

De drie strepen waren al eerder zichtbaar tijdens de Europese wedstrijden van de Amsterdammers. Kledijsponsor Adidas heeft echter bedongen dat die strepen vanaf volgend seizoen ook tijdens de wedstrijden in de Nederlandse competitie zichtbaar zouden worden. Negen jaar geleden speelde deze kwestie ook al eens en ook toen waren er boze reacties van verschillende supportersverenigingen.

In een verklaring laten de supporters weten dat ze het schandalig vinden dat bijna tien jaar na dato er opnieuw voorbijgegaan wordt aan de emotionele waarde van het shirt van de club. "Men doet regelrecht afbreuk aan tradities en aan de clubcultuur", klinkt het bij de AFCA Supportersclub.

"De drie rode strepen horen gewoon niet thuis op het thuisshirt. We hebben Ajax ook te kennen gegeven dat we het belachelijk vinden dat ze ons dit gewoon meedelen zonder dat we er nog invloed kunnen op uitoefenen. Ze hadden ons al veel eerder moeten informeren over die plannen", klinkt het boos.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties